RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept av tråkkemaskin

En mann omkom i Valdres i november da han havnet under en tråkkemaskin.
En mann omkom i Valdres i november da han havnet under en tråkkemaskin. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det var 40 år gamle Hans Egil Nielsen som omkom etter å ha blitt påkjørt av en tråkkemaskin i Valdres Alpinsenter i Nord-Aurdal.

Nielsen var ansatt ved alpinsenteret, og skulle ut for å preppe etter stengetid da ulykken skjedde ved 14-tiden mandag:

- Har trolig stått på beltene - Tråkkemaskinen stod parkert ved verkstedet. Operatøren, eller sjåføren, skulle starte motoren for at den skulle gå varm, fordi vi skulle ut og preppe etter stengetid. Maskinen begynte da plutselig å gå - og siden han trolig har stått på beltene, har han fulgt med forover slik at han ble overkjørt, sier Stein Hessen, daglig leder ved Valdres Alpinsenter, til TV 2 Nettavisen.

Ble selv overkjørt
Førerløs fortsatte tråkkemaskinen sin ferd mot parkeringsplassen. Der ramponerte den seks biler før den til slutt stanset lenger nede i lia.

- Jeg stod i døråpningen på bilen, men ble selv påkjørt. Jeg kom meg fri, men tråkkemaskinen fortsatte mot parkeringsplassen hvor biler stod parkert, sier Hessen.

Vitneavhør
Ifølge operasjonssjef John Knut Bakken, var det kun et vitne til selve påkjørselen.

- Vi har avhørt dette vitnet, i tillegg har vi snakket med folk som var vitne til at bilene på parkeringplassen ble påkjørt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ved 21-tiden jobbet politiet fremdeles med å kartlegge omstendighetene rundt ulykken. Også Arbeidstilsynet var ankommet alpinsenteret for å bistå i arbeidet.

Fireåring drept
Ifølge Hegnar Online har skisenteret samme eier som Bjorli skisenter der en fire år gammel jente ble drept av en tråkkemaskin i påsken i år.

I forrige uke ble en 32 år gammel mann dømt til ti måneders fengsel for uaktsomt drap etter å ha rygget på den fire år gamle jenta.

32-åringen har anket dommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere