Drept da han meklet i torpedo-krangel

28-åringen som natt til lørdag ble drept etter en fest på Skillebekk i Oslo, skal ha forsøkt å mekle i en krangel da skuddene falt. Siktede avhøres søndag.

09.02.04 11:39

- Han skulle bare mekle mellom de som sloss. Så er det han som blir drept. Det er urettferdig og uforståelig. Mange miljøer i Oslo er rystet over dette. Han kjente folk, gjorde opp for seg og kranglet aldri, sier en av kameratene (34) som i går la ned blomster på stedet hvor 28 år gamle William Åsheim ble skutt, til VG.

- Grovt mishandlet
32-åringen er siktet for forsettlig drap, men hevder hanhandlet i selvforsvar.

- To personer skal ha mishandlet min klient på det groveste, blant annet ble han sparket i hodet flere ganger. Det var ikke noe vakkert syn som møtte meg da jeg besøkte ham på politihuset i går kveld, sier den siktedes forsvarer, advokat Mona Høiness.

I avhør
Den 32 år gamle mannen som er siktet for å ha skutt og drept en 28 år gammel mann på Skillebekk i Oslo natt til lørdag, skal i sitt første politiavhør klokken 12 søndag, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har søndag formiddag ennå ikke har funnet våpenet som ble brukt under drapet.

- Men vi har så langt avhørt 14 personer i etterforskningen og dannet oss et ganske godt bilde av hva som skjedde, sier Abrahamsen til NTB.

Torpedo-fest
Ifølge opplysninger til VG var det et knippe av de tøffeste torpedoene i Oslo som var samlet til fest for å feire to av dem. De festende torpedoene var av norsk, iransk og bulgarsk bakgrunn. Det skal også ha vært gjester fra torpedomiljøet i Sverige.

Festen begynte angivelig med en middag på restauranten Palace Grill, og endte senere med nachspiel i Gabels gate på Skillebekk.

Den voldsomme krangelen oppsto mot slutten av kvelden mellom en kjent torpedo, og den 32 år gamle dørvakten som nå er siktet for drapet.

- Som en bror
Drapsofferet var blant de fire som sto tiltalt for tyveri og heleri av Edvard Munchs «Skrik» i februar 1994. Da var han 18 år gammel.

Fire personer ble siktet, men bare kjendistyven Pål Enger ble dømt. Den nå avdøde 28-åringen ble først dømt, men deretter frikjent da Borgarting lagmanssrett behandlet anken for tre år siden.

- Jeg skal i alle fall stille opp og gjøre det jeg kan for familien hans. Jeg var forferdelig glad i William. Han var en real og rettferdig gutt som alltid var til å stole på, sier Pål Enger til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.