*Nettavisen* Nyheter.

Drept med 14 skudd

Foto: (TV 2)

Drapstiltalen mot Jan Ivar Ringstad (37) viser at han avfyrte 14 skudd mot Bandidos-medlemmet Lennart Faugli (bildet).

22.08.06 12:48

- Jeg kan bekrefte at tiltalen er tatt ut, men ikke noe utover det, sier statsadvokat Olav Helge Thue til TV 2 Nettavisen.

Drapsofferet Lennart Faugli (31) var iført håndjern da han ble skutt og drept utenfor rettslokalet på Mysen i mars i år.

Ifølge Smaalenenes Avis viser tiltalen at Faugli ble skutt med 14 skudd.

Tre av skuddene skal ha gått i hodet på 31-åringen, mens de andre traff bryst, arm og bekkenparti.

Ringstad skal i politiavhør ha forklart at Lennart Faugli smilte da han kom ut av retten – og at 37-åringen ikke tålte det, og dermed skjøt ham.

Politiet mener derimot å kunne bevise at drapet var planlagt. Derfor er Ringstad tiltalt for overlagt drap.

- Min klient erkjenner straffskyld for forsettelig drapt, men ikke for overlagt drap, sier Ringstads forsvarer, advokat Thomas Randby, til TV 2 Nettavisen.

Utover dette ønsker han ikke å kommentere tiltalten.

Medlem i Bandidos

Den drepte 31-åringen hadde kun timer før drapet sittet i tingretten på Mysen og fortalt at han var blitt tatt opp som fullverdig medlem i MC-klubben Bandidos. Dette skal blant annet vært for å beskytte seg selv mot trusler han hevdet å ha mottatt fra Ringstad.

Ringstad på sin side har siden 2003 levd i frykt for Faugli og var utstyrt med voldsalarm og gikk med skuddsikker vest på jobb. Høsten 2003 kom det til et kraftig sammenstøt mellom Faugli og Ringstad utenfor et utested på Mysen hvor Ringstad stod dørvakt. Faugli ble slått med en metallbatong og måtte sy over 70 sting i hodet etter slåsskampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.