*Nettavisen* Nyheter.

Drept med 29 hammerslag

Mandag starter rettssaken mot Nøtterøy-mannen som er tiltalt for å ha drept sin kone med 29 hammerslag.

20.03.06 11:11

Terje Blom-Pettersen (44) er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Trolig kommer han til å hevde at det ikke var han som tok livet av sin kone, Anne Sofie, 9. november i fjor, ifølge TV 2 Nyhetene.

Ifølge tiltalen ble den 41-årige kvinnen drept med hammer på soverommet i ekteparets bolig på Teie på Nøtterøy. Ektemannen skal ha slått henne i hodet og ansiktet 29 ganger. Hun døde kort tid etter av hodeskadene.

Risikerer 21 års fengsel
Ifølge politiet tok mannen livet av kona fordi han ønsket seg ut ekteskapet. Riksadvokaten har avgjort at den 44 år gamle mannen skal tiltales for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, og han risikerer 21 års fengsel.

Tiltalte vil trolig nekte straffskyld når saken starter i Tønsberg tingrett mandag.

Drepte mens barna sov
Drapet på Anne Sofie Blom-Pettersen startet som en forsvinningssak etter at hun ble borte 9. november. Det var parets eldste sønn som meldte henne savnet.

I nesten to uker lette politiet etter kvinnen før ektemannen ble siktet for falsk forklaring. Det ble da klart at mannen hadde vært ute om natten mellom 8. og 9. november, til tross for at han selv hadde fortalt at han var hjemme og sov.

Påtalemyndigheten mener at Terje Blom-Pettersen natt til onsdag 9. november i fjor drepte Anne Sofie Blom-Pettersen ved å slå henne i hodet og ansiktet 29 ganger med en hammer.

Obduksjonsrapporten viser at hun ble drept mot vold mot hodet, og politiet har funnet det de mener er drapsvåpenet. Trolig ble hun drept mens ekteparets tre barn på 11, 13 og 15 år sov.

Funnet på skytebane
Ifølge tiltalen skal 44-åringen deretter ha kjørt bort ektefellen fra deres hjem og gravd henne ned.

Anne Sofie Blom-Pettersen ble funnet nedgravd ved en skytebane etter at ektemannen til slutt hadde sagt hvor hun lå gjemt.

Han skal i avhør ha sagt at han gravde ned liket for å skåne sine barn.

Han skal også ha sagt at han husker at han fant sin kone død i sengen. Han har ikke erkjent straffskyld for drap, men sagt at han har hatt befatning med bortkjøring og nedgraving av liket.

Les mer om tiltalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag