Drept med aluminiums-balltre

Asbjørn Hvidevold (60) ble slått til døde med et balltre i aluminium da han uttalte seg negativt om sin avdøde kjæreste.

03.11.06 09:34

Ifølge den 20-årige drapstiltalte var det hans 27 år gamle kamerat som slo ihjel Hvidevold i entreen i 60-åringens eget hjem på Halsnøy 18. oktober 2005. De to er tiltalt for drapet på 60-åringen, sammen med 27-åringens far (62).

Under rettssaken i Sunnhordland tingrett fortalte 20-åringen om kvelden da kameraten ble drapsmann. Ifølge Bergens Tidende forklarte han at de to først hadde snakket rolig med drapsofferet. De hadde troppet opp hos Hvidevold for å få ham til å tilstå at han var skyld i Bente Bjørgens død. Bjørgen var kjæreste med Hvidevold, og tidligere samboer med 27-åringens far.

Etter en time hadde de ennå ikke lykkes i å få Hvidevold til å snakke, og var på vei til å gå, da 60-åringen plutselig sa noe negativt om Bjørgen. Da skal det ha svartnet for 27-åringen, som gikk løs på den eldre mannen med aluminiums-balltreet.

- Jeg skrek to ganger at han måtte stoppe, men han enset meg ikke. Jeg så bare et par slag. Resten orket jeg ikke å se på. Jeg snudde meg vekk fra alt sammen fordi jeg var dårlig og sjokkert. Det var helt uvirkelig, som om jeg var i en annen verden, fortalte 20-åringen i Sunnhordland tingrett, ifølge BT.

Deretter tok 27-åringen et bilde med mobiltelefonen av den døende Hvidevold. Bildet viste han neste dag til sin far, samtidig som han hentet penger hos ham.

Ingen av de tre tiltalte har erkjent straffskyld etter tiltalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.