*Nettavisen* Nyheter.

Drept med rå makt

Foto: (Scanpix)

Det var tidligere ungdomssekretær i LO, Mohamed Ahssain (31), som ble funnet drept i bagasjerommet til en rømt fange lørdag.

04.03.07 21:53

(iOslo.no): Fire personer er siktet i drapsetterforskningen som Oslo-politiet innledet etter likfunnet lørdag.

Den drepte er Mohamed Ahssain (31). Han har tidligere jobbet med vanskeligstilte ungdommer i Oslo, og har også vært aktiv i LO som ungdomssekretær. I 2001 fikk han Ildsjel-prisen av Erna Solberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

I 2000 ble Ahssain truet på livet av nynazister, samtidig som LO-leder Yngve Hågensen ble truet.

Han er også kjent gjennom TV Norge-programmet Muldvarpen, der han var deltaker. Ahssain var også involvert i flere utesteder i Oslo, og var en kjent profil i utelivsmiljøet.

- Et tap for samfunnet
En venn av Ahssain beskriver 31-åringen som svært inkluderende og politisk engasjert.

- Han jobbet mye mot rasisme og han var veldig synlig med arbeidet med vanskeligstilte ungdommer. Hans bortgang er et stort tap, sier vennen som også driver med ungdomsarbeid.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Han så aldri ned på noen. Han var veldig inkluderende og stilte alltid opp for dem som måtte trenge det. Jeg har inntrykk av at han var godt likt av alle folk som var nær ham, sier vennen.

Drept med «rå makt»
På spørsmål om hvordan Ahssain ble drept, og om det er funnet et drapsvåpen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen at det er brukt «rå makt».

Siktede Pham har søndag forklart seg om sin rolle i saken. Han er siktet for forsettelig drap, men politiet ønsker ikke å si om de mener Pham utførte selve drapet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stengte utesteder
Lørdag stengte politiet tre utesteder i Oslo: Club Kamikaze i Kristian IV gate i Oslo, Club 112 i Kirkegata og Club Mosquito i Pilestredet. Politiet tror at drapet kan ha skjedd på et av disse stedene.

Abrahamsen utelukker ikke at et av disse stedene er åstedet.

- Vi har sikret tre steder og sjekker nå ut disse stedene, sa politioverbetjent Finn Abrahamsen under en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Paust

Solgte seg ut av nattklubb
Flere uavhengige kilder sier til Nettavisen og TV 2 at Ahssain nettopp hadde solgt seg ut av utestedet Club Kamikaze, og at han skulle kjøpe seg inn i utestedet Mosquito, og at motivet for handlingen kan ligge her.

Var ute på perm
34 år gamle Quang Minh Pham er siktet for forsettelig drap. Han var ute på perm onsdag 28. februar - den dagen Ahssain forsvant.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han sov i Berg fengsel i Tønsberg til torsdag. Da slapp han ut på ny perm. Lørdag ettermiddag ble han altså stoppet i på E18 i Larvik med liket av Ahssain i bilen. Det skjedde etter at familien til Pham tipset politiet om hva han hadde i bagasjen.

Ønsker tips om biler
Ahssain ble funnet drept i bagasjerommet på en sølvgrå Volvo som Pham hadde leid av Hertz bilutleie. Politiet gikk søndag ut med bilder av denne bilen, og en grønn BMW som tilhørte Pham.

Politiet er svært interessert i informasjon om hvor disse bilene har vært mellom onsdag og lørdag. Politiet tror at Pham brukte sin grønne BMW onsdag, før han leide den sølvgrå Volvoen torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drapsdømt
Quang Minh Pham soner en dom på 21 år for drap i Berg fengsel i Tønsberg. I 2001 ble han dømt for det såkalte Tananger-drapet i 1998. Da ble Tom Halvorsen brutalt drept og dumpet i sjøen utenfor Tananger.

Han har vært ute på perm flere ganger før han lørdag ble siktet for drapet på Ahssain.

Ahssain ble meldt savnet av familien fredag, men har vært borte siden onsdag 28. februar.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.