*Nettavisen* Nyheter.

Drept mens han ledet ransaksjonen

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Det var den erfarne poltimannen Arne Sigve Klungland (53) som ble drept under det brutale ranet i Stavanger. Klungeland var operativ uteleder og satt i kommandobilen.

05.04.04 22:32

Arne Sigve Klungland var operativ uteleder og satt i kommandobilen under ransutrykningen. Han ble skutt fra en avstand på mellom 40 og 100 meter.

– Han ble avrettet på stedet, så kan man spekulere i hvorfor de tok han, sa politiet på en pressekonferanse klokken 17.00 i ettermiddag.

Visepolitimester Arne Hammersmark bekreftet på en pressekonferanse i Stavanger sent mandag kveld at det ikke var våpen i kommandobilen der Klungland satt da det ble avfyrt skudd. Politimannen ble drept da en av ranerne skjøt mot ham med automatvåpen.

Klungland var fra Hommersåk i Sandnes har vært ansatt i Rogaland politidistrikt i mange år. Han etterlater seg ektefelle, barn og barnebarn.

Minst to andre politimenn ble beskutt under ranet, opplyser politiet. Disse befant seg ikke i kommandobilen. Politiet har ikke oversikt over hvor mange skudd som ble avfyrt under skuddvekslingen.

Politimester Olav Sønderland beskrev, på pressekonferansen mandag, Klungland som en engasjert politimann:

– Han har vært en god rollemodell for veldig mange kolleger, nyansatte og studenter, og han har vært et forbilde for mange. Han var preget av godt humør. Han hadde publikums ve og vell i fokus i sitt arbeid. Han hadde kontakt med frivillige organisasjoner som var interessert i å samarbeide med politiet. Han var særlig engasjert i å dra ut i anledning skred og lignende aksjoner, sa politimester Sønderland.

Det har i dag kommet inn kondolanse fra politikolleger både i inn- og utland.

– Det viser en omsorg og en omtanke som vi setter stor pris på, sa en rørt politimester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.