RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Erik Holand / Agderposten / SCANPIX)

Drepte biltyv med hagle

Sist oppdatert:
FROLAND (TV 2 Nettavisen): Far og sønn er siktet for forsettelig drap etter at en mann som stjal en bil i Froland i Aust-Agder søndag morgen ble skutt og drept da han prøvde å stikke av i bilen.

Hendelsen skjedde litt før klokken åtte søndag morgen. Bilens eier og faren hans er pågrepet og siktet for drapet.

Både faren (52) og sønnen (22) er siktet for forsettlig drap, sa politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff på en pressekonferanse klokken 17 søndag.

Den avdøde mannen på 30 år stakk av gårde i den stjålne bilen. Eieren og faren hans fulgte etter, og biltyven skal ha kjørt rundt på et jorde før skuddet falt.

- De hadde med seg et våpen. En av dem skyter og treffer avdøde, sa Pfaff til TV 2 Nettavisen tidligere søndag.

Ringte politiet to ganger
De to satt søndag ettermiddag i avhør hos politiet i Arendal.

- Det var faren ringte politiet. Første gang klokken 07.52 ringte han for å melde om et biltyveri. Andre gang, klokken 08.13 ringte han for å si at en person var skutt i den stjålne bilen, opplyste lensmann Øystein Krogstad i Froland på pressekonferansen.

Da var politiet allerede på vei. Likevel valgte de å returnere for å bevæpne seg.

- Politiet ankom klokken 09.50, men da hadde en lege på stedet allerede konstatert at vedkommende var død, sier Krogstad.

Naboer plaget
Dramaet utspant seg på Reiersøl i Froland nord for Arendal, og beboere i området har flere ganger tidligere bedt politiet om hjelp mot medlemmer av et kriminelt miljø som har slått rot i nabolaget. Det har blant annet vært flere bilbranner i området.

- Vi har bare ventet på at det skulle smelle. Her sitter folk med børsa i fanget, sier 72 år gamle Anders Dalen til TV 2 Nettavisen.

Tidligere i høst fikk han hagen sin rasert av villmannskjøring

Andre naboer har klaget på hærverk, råkjøring og folk som ruser seg på alkohol og narkotika. Dette bekreftet også politiet på søndagens pressekonferanse.

Ringte politiet selv
Ifølge politijurist Ragnar Pfaff var avdøde en kjenning av politiet. Etterforskerne vet foreløpig ikke hvilken av de siktede, faren eller sønnen, som avfyrte skuddet.

De to ble pågrepet etter kort tid uten dramatikk.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med navnet på den drepte, fordi alle pårørende ikke er varslet.

Var ikke alene
Det 30 år gamle drapsofferet var ikke alene da han kom til Reiersøl for å stjele bilen til 52-åringen. Men politiet tror ikke han var i bilen da 30-åringen ble skutt.

- Like etter at vi kom til stedet pågrep vi en kamerat av avdøde. Han var til fots, og blir søndag kveld avhørt av politiet, sier lensmann i Froland Øystein Krogstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere