*Nettavisen* Nyheter.

Drepte høygravid kone

Nå er 31-åringen dømt til 15 års fengsel.

05.10.06 16:45

Mens den gravide kvinnen (25) var på trilletur med sin datter (1,5 år) på Prinsdal utenfor Oslo, ble hun stukket ned og drept. Kvinnen var gravid i 22. svangerskapsuke.

Torsdag ble hennes ektemann dømt til fengsel i 15 år i Oslo tingrett, med fratrekk for 329 dager i varetekt. Han ble dømt for forsettlig drap, vold mot stedatter og for å ha fremsatt trusler mot avdøde.

I tillegg må han betale en oppreisning på 650.000 kroner.

Dro på pub
31-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet 17. november i fjor. Politiet fant ham sittende med en øl i handa på en pizzarestaurant ikke langt unna bussholdeplassen der kona lå knivdrept.

Han og kona gikk av bussen på en holdeplass i Prinsdal. Folk som befant seg i nærheten skal ha forklart at det tydelig var en konflikt mellom dem, da mannen plutselig trakk frem en kniv og gikk løs på kvinnen med en serie hogg. Han skal ha fortsatt selv etter at kvinnen falt sammen.

Mannen sier han ikke husker noe fra kvelden da hans kone ble drept.

Besatt av onde ånder
31-åringen innrømmer han kan bli veldig sint.

- Jeg er besatt av onde ånder, og har bedt Gud om hjelp. Det er uforståelig hvorfor slike ting hender meg, sa han under rettssaken i Oslo tingrett

Den 25 år gamle kvinnen, som var norsk statsborger, og 30-åringen møtte hverandre på en chattekanal på nettet.

Mannen er også siktet for å ha mishandlet kvinnens seks år gamle datter. Blant annet skal han ha tilsatt såpe i Sana Sol-flasken hun drakk av, truet og slått henne, og hatt sterkt krydder eller i salt i maten hun spiste.samt slått, lugget og sparket seksåringen.

31-åringen nektet for å ha vært voldelig mot jenta.

- Men hvis hun nektet å spise maten sin, låste jeg henne inne på toalettet, fortalte mannen i retten.

Vurderer anke
Tiltalte ba om betenkningstid for å vurdere å anke.

- Jeg registrerer at den er i tråd med aktors påstand. Vi vil vurdere dommen før vi eventuelt anker, sier mannens forsvarer til iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag