*Nettavisen* Nyheter.

Drepte kamerat etter drittslenging

Foto: Benjamin Bakken (TV2)

En 29 år gammel egypter er dømt til 9 års fengsel for å ha drept arbeidskameraten på jobb.

23.08.06 07:19

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): 29-åringen løp mot kameraten med en kniv i høyre hånd, kjørte kniven inn i hjertet og ba etterpå om tilgivelse. Kameraten var allerede død da ambulansen kom til stedet.

Tirsdag ble han dømt til 9 års fengsel for forsettelig drap. Mannen reagerte med tårer i øynene da dommen ble lest opp i Oslo tingrett.

Mannens forsvarer, advokat Abdelilah Saeme, mente at mannen burde dømmes til legemsbeskadigelse med døden til følge, men fikk ikke medhold av dommerne.

Fornærmet foreldrene
Drapet skjedde på containerhavna på Bekkelagskaia ved Sjursøya i Oslo 7. november i fjor.

De to ble gode kamerater kort tid etter at egypteren kom til Norge to år tidligere. Den drapsdømte mannen omtalte i sin forklaring den avdøde som en bror, ikke en fiende. Avdøde lot blant annet 29-åringen få overnatte hos ham i perioder.

Det var også dette som var foranledningen til krangelen som endte med tragedie i fjor. Egypteren fikk overnatte i en seng hjemme hos avdøde, da han plutselig ble vekket fordi han som brukte sengen til vanlig kom hjem. Dette utløste en kraftig krangel hvor avdøde mente 29-åringen ikke var skikkelig oppdradd av sine foreldre.

- Tiltalte følte seg ærekrenget over at han foreldre, særlig hans mor, ble trukket inn på denne måten, heter det i dommen.

Episoden endte med at 29-åringen ble kastet ut av leiligheten, hvorpå han knuste et vindu med en metallstang.

- Kokte over
De to møttes kort tid senere på vei til jobb. Krangelen fortsatte og en tredje kamerat gikk mellom etter at avdøde hadde kloret egypteren i ansiktet.

Nede på kaia så 29-åringen koremerkene i speilet og da han oppdaget at kameraten stod og smilte, kokte det over.

De to begynte på ny å slåss. 29-åringen løp inn i en arbeidsbrakke for å kaste av seg genseren, og oppdaget tre kniver som lå der. Han tok den ene kniven i hånden og sprang ut.

- Tiltalte løp rett mot avdøde og nærmest kastet seg over ham. Avdøde forsøkte å forsvare seg med hendene. Tiltalte husker ikke klart hva som skjedde videre, men har forklart at han bare fokuserte på avdødes venstre brystside og venstre arm. Med sin venstre hånd hold han avdødes ene hånd og med høyre hånd stakk han kniven inn i avdødes venstre brystregion, heter det i dommen.

Ba om tilgivelse
Etterpå kastet 29-åringen fra seg kniven i en container og hentet genseren sin. Deretter gikk han ut til avdøde, som lå på bakken, gråt og ba om tilgivelse før han ropte at noen måtte ringe ambulanse.

Da politiet og ambulanse kom var kameraten allerede død som følge av knivstikket i hjertet.

29-åringen innrømmet straks at det var hans om var gjerningsmannen og oppgav sitt rette navn, til tross for at han hadde søkt asyl i Norge under falsk identitet.

I skjerpende retning peker retten på at drapet virker meningsløst og brutal, til tross for at tiltalte innrømmet drapet og at han hadde avgitt falsk forklaring da han søkte om asyl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.