Gå til sidens hovedinnhold

- Drepte kjæresten i nødverge

Den 21 år gamle kvinnen som er siktet for drap på sin kjæreste på Kampen lørdag, hevder hun handlet i nødverge.

Det opplyser kvinnens forsvarer, Tor Kjærvik, til TV 2 Nettavisen.

- Min klient erkjenner det faktiske hendelsesforløpet. Men hun erkjenner ikke straffskyld, da hun var i en nødvergesituasjon, sier Kjærvik.

Avhørt
Den 21 år gamle somaliske kvinnen ble avhørt sent søndag kveld. Kjærvik vil ikke gå inn på detaljer om hva kvinnen har forklart.

- Men dette er en svært vanskelig situasjon for henne, sier advokaten.

Ifølge politiet ble de oppringt av hennes 28 år gamle kjærestes mobiltelefon. Da de slo nummeret, tok kvinnen røret og fortalte at en mann var skadet.

Politibetjenter som kom til leiligheten på Kampen i Oslo, fant den 28 år gamle mannen alvorlig knivskadd. Han døde litt senere. Kvinnen ble pågrepet på stedet.

Knivstikkingen skal ha skjedd en gang etter klokken 05.30 lørdag morgen. Både den knivstukne mannen og den siktede kvinnen har somalisk opprinnelse.

Godtar varetekt
Den 21 år gamle kvinnen samtykket til politiets begjæring om varetekt i fire uker med brev- og besøkskontroll mandag.

Kvinnen er siktet for forsettlig drap. Hun er registrert som beboer av leiligheten der knivdrapet skjedde. Kjæresten var ofte på besøk.

Psykiske problemer
Den somaliske kvinnen har hatt psykiske problemer over lengre tid. Hun fikk søndag kveld behandling på psykiatrisk legevakt, opplyste politiavdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.

- Hovedårsaken til at hun godtar fengsling, er at hun trenger psykiatrisk hjelp, sier Kjærvik.

Nå jobber advokat Tor Kjærvik med å få kvinnen innlagt på psykiatrisk sykehus.

Hennes forsvarer kjenner ikke til om det er manglende behandling som kan være foranledning eller medvirkende til den tragiske hendelsen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar