*Nettavisen* Nyheter.

Drepte kompisen med rifle

En kamerat av Ragnar Bjertnæs Abrahamsen (35) innrømmer å ha skutt Abrahamsen med flere skudd i en låve.

06.01.08 11:53

Lørdag kveld innrømmet en av de tre siktede i saken å ha skutt og drept Jevnaker-mannen Ragnar Bjertnæs Abrahamsen. Drapet skjedde fredag 28. desember da 30-åringen skal ha skutt den 35 år gamle mannen fra Jevnaker flere ganger i hodet og overkroppen.

Ifølge VG er 30-åringen som nå har tilstått tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for vold, vinnings- og narkotikakriminalitet. Han ble i fjor dømt til en lengre fengselsstraff i Oslo tingrett etter å ha truet en ansatt ved et behandlingssenter for rusmisbrukere med en kjøttøks.

Etter det VG erfarer skal minst en av de siktede ha forklart at han var i sterk narkotikarus da handlingen skjedde.

Siktet for forsettelig drap
Det var torsdag 3. januar 2008 politiet fikk opplysninger om et mulig drap i Søndre Land. På bakgrunn av disse opplysningene ble det iverksatt etterforsking og på formiddagen fredag 4. januar 2008 fant politiet en død person i en låve i Søndre Land.

Tre personer er i dag siktet for forsettelig drap på vedkommende. De tre er to menn på 30 og 33 år og en kvinne på 51 år.

De to mennene ble pågrepet og siktet for vinningsforbrytelser onsdag 2. desember. Det var i forbindelse med etterforsking av disse sakene at politiet fikk opplysningene om drapet. Kvinnen ble pågrepet fredag 4. januar. De tre pågrepne er forbundet med hverandre og har tilknytning til stedet hvor avdøde ble funnet. Politiet har hatt kontakt med de tre også tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.