RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte mor foran sine to brødre

Med sine to yngre halvbrødre til stede på soverommet, knivdrepte den 15 år gamle jenta sin mor.

I dag møter den nå 16 år gamle jenta i Nedre Telemark tingrett, tiltalt for overlagt drap på sin mor på Ulefoss i Telemark i august i fjor.

Var gravid
Jenta har i et intervju med lokalavisen Varden forklart at hun drepte moren i ren desperasjon. 12 år gammel kom hun til Norge for å gjenforenes med sin mor, som hadde flyttet fra sin datter i Somalia ni år tidligere.

Gjenforeningen endte imidlertid i tragedie. Halvannet år før drapet skal jenta selv ha oppsøkt det lokale lensmannskontoret og fortalt at hun ikke ønsket å bo sammen med sin mor.

Jenta var gravid da da drapet skjedde. Barnet er midlertidig tatt fra henne. Siden drapet har hun bodd på en barnevernsinstitusjon.

- En desperat handling
Jentas advokat, Sverre Ingram Andersen, har tidligere uttalt til Nettavisen at han er kritisk til avgjørelsen om å tiltale den unge jenta for overlagt drap.

- Dette var en desperat handling gjort i en spesiell livssituasjon hvor hun ikke hadde mulighet til å løse sine problemer på en fornuftig måte, og dermed begikk en desperat handling, sa Andersen.

Strafferammen er 21 års fengsel, med en nedre grense på seks år. Men på grunn av jentas unge alder kan dette bli sett bort fra.

Nettavisen dekker rettssaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere