*Nettavisen* Nyheter.

Drepte naboens dachs - går fri

37-åringen trodde naboens dachs var en rev og fyrte av. Nå går han fri fordi det ikke er straffbart å drepe et kjæledyr ved et uhell.

17.02.04 00:51

Hundeeier Dag Henrik Matheson i Høland trodde ikke sine egne øyne da han leste brevet fra Romerike politidistrikt, der det sto at saken er henlagt fordi «intet straffbart forhold er bevist».

Politiet fester nemlig lit til jegerens forklaring om at det hele var et tragisk uhell.

- Den eneste bestemmelsen jeg fant som kunne anvendes, var bestemmelsen om skadeverk. Man kan ikke dømmes for uaktsomt skadeverk hvis det ikke er grovt uaktsomt. Det mener vi at det ikke var, sier politiadvokat Per Herman Thori-Aamot til Aftenposten.

Matheson vil klage henleggelsen inn for statsadvokaten.

Jaktfadesen skjedde i februar i fjor. Den 37-årige mannen hadde lagt ut åte opplyst med lyskastere for å lokke til seg rev. Ved 21.30-tiden kom et dyr luskende mot åtet, og mannen tok frem hagla og skjøt. I snøen lå det ingen død rev - men «Aja», Mathesons dachs.

Matheson anmeldte saken til politiet. Først mandag, ett år senere, fikk han svar. Han har også fremmet et erstatningskrav mot naboen, men er nå nødt til å fremme dette kravet på egen hånd siden politiet har henlagt saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.