Drepte prostituert - brente klærne

Foto: Bengt Magnus Dyrkorn

Tyveri av valium-tabletter ble fatalt for den prostituerte (28). Eieren ble så sint at han drepte henne og brente klærne hennes i stekeovnen.

11.02.04 13:15

Den 52 år gamle mannen er i Bergen tingrett dømt til ni års fengsel for drapet.

I 30 år hadde mannen gått på valium for å døyve sin angst og klaustrofobi. 15. mai 2003 plukket han opp den prostituerte kvinnen i Laksevåg i Bergen.

Hjemme hos den domfelte 52-åringen kledde hun av seg og mannen gikk på toalettet. I mellomtiden hadde kvinnen funnet fram brettet hans med valium, og spiste piller da han kom ut i leiligheten.

Mistet besinnelsen
- Hva faen er det som foregår, hadde mannen sagt irritert over at kvinnen tok tablettene som han opplevde som en trygghet. Kvinnen ble skremt og trakk en kjøkkenkniv som hun holdt foran mannen. Tidligere på kvelden hadde han blitt snytt for 1500 kroner av en annen prostituert. Bergen tingrett mener at dette til sammen fikk det til å renne over for mannen.

I retten forklarte mannen at han da hadde mistet besinnelsen. Mannen har forklart at han husker lite av episoden. Mannen avvæpnet kvinnen og kvalte henne deretter til døde.

Skjerpende
Etter drapet brente han offerets klær i stekeovnen før han etter en tid ringte politiet og fortalte om dødsfallet.

Retten finner i formildende retning at mannen selv ringte og fortalte om drapet. I skjerpende retning legger retten til grunn at han brukte flere minutter på å drepe kvinnen, og at han derfor måtte ha gjort det med forsett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.