*Nettavisen* Nyheter.

Drepte stefar med hjemmelaget pistol

Med en såkalt «pennepistol» skjøt 39-åringen sin stefar (41) i hodet på under én meters avstand.

22.11.05 14:40

Drapet skjedde på en bursdagsfest i huset hvor stesønnen bodde sammen med sin mor og stefar i Bodø 24. september i fjor.

Tirsdag ble 39-åringen dømt i Salten tingrett til fengsel i 9 år og må betale stefarens pårørende 240.000 kroner i oppreisning.

- Forsettelig handling
39-åringen bodde i kjelleren til sin mor og stefar. Under en fest i huset kom stefaren ned i kjelleren. Kort tid etter kom stesønnen opp i stua og fortalte fortvilet at han hadde tatt livet av 41-åringen.

39-åringen fortalte i retten at de to mennene hadde slåss om pistolen og at skuddet ble løsnet av seg selv. Men tingretten mente at dette ikke kunne være riktig.

«Det er ingen opplysninger i saken som tyder på at våpenet skal ha blitt avfyrt ved et rent uhell ¿ Den eneste muligheten som gjenstår er at våpenet er avfyrt ved en bevisst, forsettelig handling», heter det i dommen.

Hjemmelaget
Våpenet som ble brukt, blir omtalt som et meget spesielt skytevåpen. Den såkalte «pennepistolen» består av et rør i to deler. For å lade våpenet må man skru ut ene enden og legge patronen inn i løpet. Avtrekkermekanismen er konstruert slik at man må trekke slagstangen bak med hånden og slippe den tilbake ved hjelp av en fjær.

Ifølge 39-åringen hadde han kjøpt våpenet, som produseres i et bestemt kriminelt miljø i Norge, for å beskytte seg mot kriminelle personer som hadde truet ham over lenger tid.

Skjøt fra én meter
Tekniske undersøkelser viste at våpenet måtte ha vært mellom en halv og én meter fra stefarens hode da skuddet gikk av. Det ble også funnet kruttrester på den tiltaltes genser.

Det var festdeltakere som varslet politiet om drapet. Men før de kom fram, hadde 39-åringen stukket fra stedet.

Etter å ha oppholdt seg hos to kamerater i 40 timer, meldte han seg tilslutt for politiet.

39-åringen anket dommen på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.