RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte tre - slipper straff

Sist oppdatert:
Den 41 år gamle kvinnen kjørte mot kjøreretningen og drepte tre i front mot front-kollisjon. Nå har statsadvokaten henlagt saken.

– Den rettspsykiatriske konklusjonen er at kvinnen ikke er strafferettslig tilregnelig. Da kan ikke vi gjøre annet enn å henlegge saken, sier politiinspektør Jon Letnes til Romerikes Blad.

Den 41 år gamle kvinnen kjørte mot kjøreretningen på E6 i fjor og frontkolliderte med en bil der tre personer omkom. Hun har i lange perioder etter ulykken i påsken i fjor vært innlagt ved Haukeland universitetssykehus.

I avhør har hun ikke klart å gi noen forklaring på hvorfor hun kjørte mot kjøreretningen i over 2 mil fra Gardermoen til Kløfta, der ulykken skjedde. Politiet forøkte å stanse den ville ferden, men kom for sent. To voksne og et barn omkom i kollisjonen.

Politiet har imidlertid fratatt den 41 år gamle kvinnen fra Hordaland førerkortet. Ifølge Letnes blir det opp til Fylkeslegen å avgjøre om hun er frisk nok til å få det tilbake.

Advokat Helge Rivrud, som bistår familien til de tre som omkom, sier de tar avgjørelsen til etterretning.

- Straff eller ikke, det hjelper ikke de etterlatte så mye. De må uansett leve med at tre i familien er borte, sier Rivrud til Bergens Tidendes nettavis, bt.no.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere