*Nettavisen* Nyheter.

Drepte venn som ville voldta kona

Da han oppdaget at en kamerat var i ferd med å forgripe seg på kona, gikk 39-åringen til angrep med et 28 kilo tungt tv-apparat.

04.05.05 08:29

Mannen er i Borgarting lagmannsrett dømt til fem år og seks måneders fengsel for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter at mannen døde av mishandlingen, som fant sted 6. eller 7. april 2003.

Bakgrunnen for dommen er at 39-åringen slo og sparket en mann som han mente hadde forsøkt å forgripe seg seksuelt på hans sovende kone.

- Domfelte avsluttet voldsutøvelsen, som retten betegnet som omfattende og langvarig, med å kaste et 28 kilo tungt fjernsynsapparatet mot brystet på fornærmede som lå på gulvet. Dette førte til en rekke ribbensbrudd og punktert lunge slik at fornærmede raskt avgikk ved døden. Fjernsynsapparet brukt på denne måten, er ansett som et særlig farlig redskap, heter det fra Borgarting lagmannsrett.

Retten finner det formildende at 39-åringen var berettiget til å reagere overfor avdøde «da tiltalte våknet og så hva avdøde var i ferd med å foreta seg i forhold til tiltaltes ektefelle.»

- Tiltaltes reaksjon etter den umiddelbare gjengjeldelse, særlig avslutningen ved bruk av fjernsynsapparatet, står imidlertid ikke i noe som helst forhold til avdødes forutgående atferd, skriver retten.

Mannen ble i Eiker, Modum og Sigdal tingrett i september i fjor dømt til seks års fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.