RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Høyre-leder Erna Solberg, kommunalminister Jan Tore Sanner og Bergens-ordfører Trude Drevland tar en selfie.
Høyre-leder Erna Solberg, kommunalminister Jan Tore Sanner og Bergens-ordfører Trude Drevland tar en selfie. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Drevland feilinformerte om medpassasjerer på privatfly

Det var ikke andre enn Trude Drevland (H), hennes sønn og havnedirektøren på privatflyet fra Flesland til Venezia i fjor.

Drevland har flere ganger sagt at slektninger av reder Torstein Hagen var med.

Bergensordføreren har både på sin egen Facebook-side og i et intervju med Bergens Tidende sagt at privatjeten var i Norge for å hente slektninger av rederen, Torstein Hagen. Både på reisen nedover og på hjemveien var hans familiemedlemmer med, har Trude Drevland flere ganger sagt, skriver Bergens Tidende.

Les også: Trude Drevland er sykmeldt

Nå bekreftet imidlertid ordføreren overfor Bergens Tidende at dette ikke var korrekt når det gjaldt utreisen fra Flesland til Venezia. Innrømmelsen kom etter at hun var blitt forelagt at BT hadde hentet inn opplysninger fra Avinor om turen.

Også havnedirektør Inge Tangerås, som kun var med privatjeten nedover til Italia, bekrefter at det ikke var andre passasjerer om bord på denne delen av turen.

– Jeg var alene fra Bergen og omland havnevesen. Så var det to andre passasjerer, Drevland og sønnen hennes, sier Tangerås.

Les også: Drevland angrer ikke på gratis-turen

Bergensordføreren forklarte torsdag kveld detaljert på sin egen Facebook-side om hva som skjedde da hun og sønnen ble hentet på Flesland 22. juni i fjor. Hun legger der vekt på at flyet ikke var sendt til Norge på grunn av henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere