RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drikkevannet friskmeldt

Foto: Art of Taste
Bergensere som mottar vann fra Svartediket trenger fra og med i dag ikke lenger å koke vannet.

Det har Mattilsynet avgjort i samråd med Helsevernetaten og Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune.

Giardia-epidemien er under kontroll, vannprøvene er negative og avløpsanleggene er nå tette eller avskåret som avrenningsmulighet,heter det i en pressemelding fra Bergen kommune.

Smitter ved nærkontakt
Giardia finnes imidlertid fortsatt som smitte i Bergen, og mange er syke.

Smitte ved nærkontakt representerer den største faren, og folk oppfordres til fortsatt å følge de helserådene som er gitt i forbindelse med epidemien, som skikkelig håndvask etter toalettbesøk og bruk av papirhåndklær på steder hvor smitte kan forekomme.

Nye tiltak
Ingen aktive Giardia-parasitter er registrert i vannprøvene etter 12. november, men som en konsekvens av epidemien vil Vann og avløp skjerpe fokuset på forholdene i nedbørsfeltene til vannkildene.

- Det er for tidlig å oppsummere, men det er klart at beskyttelse av drikkevannet vil stå i fokus hos oss fremover. Vi har allerede iverksatt tiltak, sier informasjonsrådgiver Ragnhild Øverland Arnesen i Bergen kommune til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere