*Nettavisen* Nyheter.

Drikkevannet smakte kumøkk

- Det var som å dusje i gjødsel.

11.04.07 08:18

(iBergen.no) Det var beboerne på Varaldsøy i Kvinnherad kommune som fikk kjenne smaken av skikkelig ufyselig drikkevann i påskehelgen. En bonde skulle blande ut kumøkk som skulle brukes til gjødsel da han rygget traktoren rett ut i Gjuvslandselven, som fungerer som drikkevannskilde. Med en slange ble vannet sugd opp i gjødselvognen.

Kristine Malkenes Tveit som jobber ved Aldersheimen på Varaldsøy, fikk oppleve konsekvensene:

- Oppvaskmaskinen stinket kattepiss, middagen luktet kumøkk og vannet smakte forferdelig, forteller hun til Bergens Tidende.

Leder i Naturvernforbundet i Kvinnherad, Dagny Fuglø, mener det var som å dusje i gjødsel. Hun reagerer på at kommunen ikke varslet om det dårlige vannet. Det har den fagansvarlige for vann- og avløp i Kvinnherad, Sigbjørn Øye forståelse for.

- Vi kunne varslet bedre. Hadde vi hatt grunn til å tro at det gikk ut bakterier, så hadde vi gått ut med kokevarsel. Vi burde ha varslet likevel, innser Øye.

Vannbehandlingsanlegget fjernet ifølge Øye det som måtte være av virus, bakterier og parasitter. Problemet var at smaks- og luktmolekylene slapp gjennom, noe som gjorde at vannet en god stund både luktet og smakte møkk.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.