RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmeferien ga sjokkregning

Foto: Privat
Sist oppdatert:
For familien Aglen kan det bli dyrt å være norsk i Danmark. De advarer nå mot dansk utleier av feriehus.

Som tusenvis av andre nordmenn valgte familien Aglen å legge årets sommerferie til Danmark. Etter ferien fikk de et uventet pengekrav på 21 000 danske kroner (cirka 23 000 norske kroner) fra utleiefirmaet i Danmark.

Har du liknende historier? Tips oss om ditt feriemareritt på mail vaktsjef@nettavisen.no

Dersom de ikke betalte måtte de regne med å bli dratt for retten i Danmark, noe som kunne bli svært dyrt, skrev reiseselskapets advokat. Johan Aglen er forarget og mener at selskapet driver utpressing.

Oppdaget brist i vinduet
I år som i fjor valgte Johan Aglen og hans bror å leie et feriehus fra den danske feriehusutleieren Netferie.

De to familiene leide et hus på Sørøstjylland i to uker. En av de siste dagene av oppholdet oppdaget de en brist i et vindu, og dagen før avreise så de at også to andre vinduer hadde sprukket.

- Vi tok bilder av dette og ville vise disse til daglig leder, men han var ikke interessert i å se på skadene, sier Johan Aglen til Nettavisen.

Fikk pengekrav
Aglen og familien fikk beskjed om at selskapet ville se på skadene ved den obligatoriske gjennomgangen av huset, og slo seg til ro med det.

Da de kom hjem fikk familien imidlertid et sjokk: I postkassa lå et krav fra utleieselskapet på 23 000 kroner for erstatning for de knuste vinduene.

I tillegg antydes det at Aglen kan holdes ansvarlig for tapte leieinntekter som følge av de ødelagte vinduene, og at en rettssak kan bli nødvendig dersom han ikke betaler innen 8 dager.

Endret vilkårene
Da Aglen leide huset fremgikk det av avtalen at innboet – inkludert vinduer – er forsikret for skader opptil 50 000 danske kroner. Dette nevnte Aglen i en e-post til Netferies advokat. Deretter tok han en kopi av forsikringsvilkårene fra Netferies hjemmesider.

Neste dag oppdaget han at firmaet hadde lagt ut nye forsikringsvilkår – hvor skader på vinduer ikke ble nevnt med et ord. Netferies advokat henviste så til de nye vilkårene, hvor skader på vinduer ikke dekkes.

Dette mener Aglen er urent spill og på grensen til utpressing.

- Aldri mer
Aglen bedyrer at verken han eller noen av de andre beboerne har laget sprekkene i vinduene, og har vært i kontakt med en norsk glassmester som hevder at slike sprekker kan oppstå ved temperaturvariasjoner på vinduene, for eksempel når deler av vinduet er skygget for med gardiner.

Han har ingen planer om å betale regningen, og krever at Netferie ber om unnskyldning for hvordan de har behandlet de to familiene.

- Kommer du til å bruke Netferie igjen?

- Aldri i verden, sier Aglen til Nettavisen. Han krever at Netferie trekker kravet og ber om unnskyldning til familien.

Netferie ønsker ikke å kommentere saken til Nettavisen, men henviser til sin advokat i København. Fra advokatkontoret får Nettavisen opplyst at advokaten for tiden er på ferie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere