RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dro eksen etter snor rundt halsen

Voldsfangen på permisjon gikk blodig til verks da kjæresten ble sjalu.

(iBergen.no) Det førte til ytterligere dager i fengsel for den allerede voldsdømte 21-åringen. Fredag ble han dømt i Bergen tingrett.

Flørte med venninne
Den unge mannen var på permisjon fra Bergen fengsel da han 1. september i år var på fest hos en venninne. Sammen med ham var også hans daværende kjæreste. Men det hindret ham ikke i å flørte med kvinnen som bodde i leiligheten, noe som naturlig nok irriterte kjæresten. Hun fikk nok da 21-åringen og vertinnen gikk inn på et soverom. En krangel oppsto og kvinnen forlot festen.

Ved en skole 100 meter bortenfor festen bestemte hun seg for å ta en prat med 21-åringen. En telefonsamtale senere kom mannen til skolen, frådende av raseri. Etter å ha gitt henne en reprimade, tok han sats og dundret foten i ansiktet hennes. Mens hun lå blødende på bakken, fortsatte han å sparke, før han tok tak i nøkkelsnoren rundt halsen hennes og slepte henne langs bakken.

Holdt stein over hodet
Han ble stoppet av sin egen bror da han tok en stor stein opp og gjorde seg klar til å kaste. Før han forlot kvinnen lovet han å fullføre jobben når han slapp ut av fengselet.

Et vitne fant den forslåtte kvinnen gispende etter luft mens hun spyttet blod. På legevakten ble det konstantert flere hevelser i hodet, sår og smerter i kjeven.

Under rettssaken hevdet 21-åringen at hans nåværende eks-kjæreste overdrev sin forklaring. Han hadde tvert imot forsøkt å roe henne ned og ved et uhell slått borti haken. Nøkkelsnoren hadde han bare forsøkt å ta av henne.

- Avstraffelse
Men tingretten trodde ham ikke. Med fire tidligere voldsdommer som bakteppe, mente retten at han ikke var troverdig i sin forklaring. Ifølge dommerne bar den uprovoserte volden preg av mishandling og avstraffelse.

«Tiltalte er tidligere dømt for vold uten å ha tatt lærdom av dette. De straffbare forhold har skjedd under permisjon fra fengselet og han har brutt den tillit som da ble vist ham.(...) For fornærmede fremstår det som ren flaks at det kom personer til slik at ytterlige skade ble avverget.» skriver tingretten i dommen mot 21-åringen.

I tillegg til den dommen han allerede soner, må han nå tilbringe 120 dager ekstra i fengsel.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere