Drømmebilkjøp ender i retten

Tommy Valle (24) kjøpte drømmebilen for 619.000 kroner. Men bilen viste seg å ha være vrak.

(iBergen.no) Miniubåtpiloten fra Os krever nå Audikjøpet hevet, etter at han ble klar over at Audi RS4en han kjøpte tidligere var blitt kondemnert etter en kollisjon. I går startet oppgjøret i Bergen tingrett, skriver Bergensavisen.

Audien står nå på verksted, slik den har gjort i flere omganger siden Valle kjøpte den 17. januar i år. Etter kjøpet har han opplevd motorhavari, og oppdaget flere defekter ved bilen. For øyeblikket må 24-åringen og hans høygravide samboer ta til takke med en liten Polo fra Avis.

– Vi hadde håpet å bruke RS4en som familiebil, men har nesten ikke kunnet benytte stasjonsvognen siden jeg kjøpte den. I stedet har vi kjørt rundt i en Corolla, og senere en Volvo 240 jeg kjøpte for 5000 kroner. Polo leiebilen betaler jeg selv, sier Valle til BA.

Valles advokat, Erik Ulvesæter, viste i retten til det han mener er mangelfull annonseringen av RS4en. Kilometerstanden var satt knappe 10.000 for lavt. Han hevder også at Bil & Invest har unnlatt å informere om skaden både muntlig og i kjøpekontrakten.

- Jeg gjorde en grov feil, derfor sitter jeg her i dag, sier daglig leder av Bil og Invest, Christer Mehl til BA. Han innrømmer å ha gjort en feil da han fylte ut kjøpekontrakten, men avviser at han bevissst forsøkte å skjule kollisjonsskadene og mener han muntlig informerte Valle om skadene på Audi RS4en.

Les flere nyheter på www.ibergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.