*Nettavisen* Nyheter.

«Drømmefanger» mangler bøssebærere

Få timer før startskuddet gikk for årets TV-aksjon, var det fremdeles mangel på pengeinnsamlere flere steder i landet.

23.10.05 14:36

Presseansvarlig for TV-aksjonens sekretariat fra organisasjonsnettverket Fokus (Forum for kvinner og utviklingsspørsmål), Tor Kjetil Edland, er imidlertid ikke bekymret for søndagens aksjon.

Mangler flest i Oslo
- Vi har bra bøssebærerdekning over nesten hele landet, men fortsatt er det noen steder der vi mangler aksjonister, sier Edland til TV 2 Nettavisen.

Til sammen regner Fokus med at antall bøssebærere havner mellom 90.000 og 100.000. I Oslo skulle man aller helst hatt rundt regnet 300 bøssebærere til.

Ingen begynner å gå før TV-sendingen starter klokken 14.00. Pengene går til arbeid for voldsutsatte kvinner verden over.

- Stemningen hos oss er veldig bra. Vi tror dette blir en kjempeflott aksjon, forteller Edland.

Offisielt har ikke årets aksjonister satt seg noe konkret mål om hvor mye penger de håper å få inn.

I fjor ble det samlet inn over 150 millioner kroner. Da het aksjonen «Hjerterom», og pengene ble samlet inn til inntekt for psyksisk syke.

Verdensomspennende betydning
Edland understreker at årets aksjon har betydning på verdensbasis. Navnet «Drømmefanger» henspiller på drømmen om å skape en trygg verden for voldutsatte kvinner i fattige land.

- Først og fremst betyr dette mye fordi TV-aksjonen vil føre til at Fokus flere år fremover vil kunne støtte prosjekter over hele verden for kvinner som er utsatt for vold. Vi vil kunne øke vår støtte betraktelig, påpekes det.

Fokus er en sammenslutning av over 60 såkalte kvinneorganisasjoner. Nå er fellesskapet styrket mellom organisasjonene, og nettverket bygget ut. Også dét kan skape positive ringvirkninger for arbeidet mot vold mot kvinner, mener Edland.

- Det har blitt skapt et nettverk som jeg tror det går an å bygge videre på, for eksempel i forhold til solidaritetsarbeid og lokale arrangementer har folk fått kontakter som de kan bruke senere for å få til sammen.

Her mangles bøssebærere:
Oslo 300

Narvik 50

Trondheim 50

Færre en 50:
Asker

Drammen

Haugesund

Skedsmo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag