*Nettavisen* Nyheter.

Drømmepåsken avlyst i sør

Bor du i Sør-Norge bør du finne fram paraplyen. Der blir det nemlig ingen drømmepåske. Nordlendingene derimot, kan glede seg til sol og varmt vær. Sjekk ditt eget vær her.

02.04.04 11:25

Her kan du sjekke været der du bor

- Tipset må bli å reise nordover i påsken. Jo lenger nord du kommer i landet, jo bedre blir været, sier meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Han oppfordrer folk i Sør-Norge til å nyte godværet fredag, for lørdag blir det væromslag de fleste steder.

Regn, regn og regn
- Høytrykket som vi har nå flytter seg østover i løpet av helgen. Det betyr regn på Sørlandet og Vestlandet allerede lørdag morgen. Utpå ettermiddagen vil nedbøren også trekke seg inn over Østlandet, sier Krogsæter.

Og ikke nok med det. Søndag er det ventet et nytt, og enda kraftigere nedbørsområde inn over Sør-Norge. Agder-fylkene og Telemark får mest regn, mens det blir mindre nedbør nordover. Skyet blir det derimot i stort sett hele Sør-Norge.

Unntaket er Nordvestlandet, der det er ventet ganske bra vær.

- Trenden utover i neste uke, er mye av det samme. Vi får et lavtrykk som blir liggende over det sentrale Europa. Dette vil gi mye skyer og nedbør av og til i sør. Over tregrensa kan det komme snø, forteller meteorologen.

Knallvær i Nord-Norge
I Trøndelag blir det betraktelig lettere vær, selv om det er ventet en del skyer. Nord-Norge er likevel heldigst.

- I Nord-Norge blir det fint vær og stigende temperaturer, med temperaturer mellom 5 og 10 grader i helgen. Finværet vil fortsette i nord til uken, sier Krogsæter.

Han konkluderer til slutt:

- I fjor var det Sør-Norge som hadde drømmepåsken, i år kan det bli Nord-Norge. For oss søringer har nok påskeværet vært denne uka, sier meteorologen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.