*Nettavisen* Nyheter.

Drømmer om bryllup på Torgallmenningen

Maybritts mor håper at datteren kan stå brud midt på Torgallmenningen 2. juni.

27.04.07 16:19

(iBergen.no) - Denne saken er veldig spesiell - da kan bryllupet være spesielt også. Er det fint vær i Bergen 2. juni, håper jeg at bryllupet kan stå på Torgallmenningen. Det er nemlig bare én ledig kirke i Bergen denne dagen, sier mor til Maybritt, Ingeborg Matre til iBergen.no.

Utsatt til 2.juni
Etter planen skulle bryllupet stå lørdag 5. mai i Domkirken, men denne datoen viser seg å komme alt for brått på. For onsdag sa Folkeregisteret nei til at det fargerike kjendisparet fra Bergen kunne få gifte seg. Årsaken var at legedokumentasjonen ikke klart viste at Kåre Morten Watne har rettslig handleevne, med andre ord om han vet hva det vil si å inngå ekteskap.

Avslaget kom etter at Fylkesmannen tirsdag opphevet sitt nektende vedtak.

- Advokaten vår pustet lettet ut over at vi hadde utsatt bryllupet. Han jobber på spreng for å finne en ny fastlege til Kåre Morten og en ny psykologisk vurdering, slik at Folkeregisteret får det de skal ha, sier Maybritts mor, Ingeborg Matre til iBergen.no.

Rett i ny leilighet
Får denne saken en lykkelig slutt og bryllupet kan stå den 2. juni, kan det nye ekteparet flytte rett inn i ny leilighet.

- Leiligheten blir ledig fra 1. juni og da kunne de ha flyttet rett inn i den nye leiligheten etter bryllupet, sier Matre.

- Og du kommer vel ikke til å gi deg før denne sakene får en lykkelig slutt?
- Jeg er full av energi og kommer ikke til å gi meg før saken havner i Høyesterett.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.