Gå til sidens hovedinnhold

Dropper brannkontroller

Olav Thon Gruppen møter ikke til mer enn halvparten av kontrollene.

Oslo (NTB): Olav Thon Gruppen unnlater å møte opp til over halvparten av kontrollene de blir innkalt til når brannvesenet skal sjekke brannsikkerheten i bygårdene som leies ut i Oslo.

Olav Thon Gruppen (OTG) eier en rekke av gårdene som utgjør Oslos største brannproblem. Etter brannen i Urtegata, som krevde seks liv, har firmaet gitt inntrykk av at brannsikkerheten står i høysetet. Likevel stiller OTG kun opp ved halvparten av kontrollene de blir innkalt til. Kontrollene varsles en uke i forveien og kommunen er avhengig av at eier møter opp for at kontrollen skal være fullverdig, skriver Aftenposten.

Les også: - Brannalarmen var koblet fra
Les også: Eksplosjon i salget av brannutstyr

Thon Gruppen erkjenner at de har vært for dårlige når det gjelder oppmøte.

- Vi har vært for dårlige. Jeg skulle ønske oppmøteprosenten var høyere, men jeg har snakket med folk som har vært til stede på kontroller uten å signere på skjemaet. Uansett er oppmøtet vårt for lavt, sier konserndirektør Øystein Trøseid.

Han etterlyser bedre varsling fra brannvesenets side.

- Når det er inspeksjon på våre kjøpesentre og hoteller, blir vi bedre varslet. Hadde vi fått melding til hovedkontoret kunne vi stilt opp 100 prosent. Oppslag i gårdene kan bli revet ned, sier han.
(©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene