RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper siktelse mot T5PCs styreleder

Sist oppdatert:
Økokrim frafaller siktelsen mot tidligere styreformann Andreas Grøstad i pyramidesystemet T5PC.

I tillegg frafalles også siktelsen mot Hermund Enger.

Grøstad og Enger var to av de 11 som ble siktet i kjølvannet av kollapsen i pyramidesystemet T5PC i fjor høst. De andre ni tiltalene opprettholdes.

T5PV var en av de største pyramidesystemene i norgesistorien. Da systemet kollapset i fjor høst, tapte tusenvis av nordmenn tusenvis av kroner. Totalt ble flere hundre millioner kroner lurt ut av hendene på godtroende nordmenn.

- For Grøstad og Engers del viser det seg at siktelsen ikke holder stikk, og siktelsene mot disse frafalles dermed, sier førstestatsadvokat Arnt Angell ved Økokrim.

- På tide
Grøstad var styreformann i T5PC på det tidspunktet selskapet gikk konkurs. Han overtok vervet etter Jørn Tagge sommeren 2004, på et tidspunkt da selskapets kollaps allerede var nært forestående.

- Jeg er ikke overrakset over at siktelsen frafalles. Det som overrasker meg er at det har tatt så lang tid, sier Grøstad, som også retter kritikk mot rettssystemet.

- Det som faktisk overrasker meg, er at det er mulig å ta ut en siktelse uten å ha ressurser til å følge den opp. Jeg trodde ærlig talt at siktelsen ville bli frafalt noen uker etter at den var tatt ut, sier Grøstad.

Fortsatt etterforskning
Ifølge Angell pågår etterforskningen av T5PC fortsatt for fullt.

- Det pågår fortsatt etterforskning, og vi håper å kunne avslutte deler av etterforskningen i løpet av høsten, sier førstestatsadvokaten.

Dersom denne resulterer i påtaler, vil det fortsatt være mulig å fremme nye påtaler mot de samme personene senere. Nye regler åpner nemlig for at politiet kan ta ut tiltale på deler av forhold ved en anledning, og nye påtaler ved en senere anledning.

- Dette er en komplisert etterforskning. Vi håper i alle fall å delvis kunne konkludere i høst, sier Angell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere