RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper stasjon på Bergensbanen

Sist oppdatert:
NSB og Jernbaneverket mener Upsete stasjon utgjør en sikkerhetsrisiko. Les hvorfor.

(iBergen.no ): Årsaken er at perrongen på stasjonen er for kort i forhold til lengden på togene som stopper der, noe som er i strid med den nye sikkerhetsforskriften fra Statens Jernbanetilsyn. Totalt 156 stasjoner er vurdert som for korte, og fem av dem er i så dårlig forfatning at NSB slutter å stoppe på stasjonene fra 27. november.

– I Hordaland gjelder dette kun én holdeplass, nemlig Upsete. I motsetning til de andre fire stasjonene, blir Upsete stasjon ikke nedlagt, men den får en begrensning. Fra 27. november er det kun lokaltog som vil kunne stoppe der, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til iBergen.no.

Han beklager på det sterkeste overfor passasjerer som blir rammet av tiltaket, men hevder man i realiteten ikke hadde noe valg.

– Forholdene på Upsete er av en slik art at det fort kan skje et uhell eller en ulykke. Det vil vi ikke ta sjansen på. Vi må ta ansvar for kundenes sikkerhet, sier Colstrup.

De øvrige stasjonene som stenges, er Svingen på Kongsvingerbanen, Åsåker på Spikkestadlinjen, Hunderfossen på Dovrebanen og Øyslebø på Sørlandsbanen. Alle disse fire blir helt stengt, også for lokaltog.

– Det vil bli alternativ transport på disse stasjonene mellom 27. november og frem til 7. januar. Etter det, vil vi ikke ha noe tilbud på disse stedene, sier Colstrup.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere