*Nettavisen* Nyheter.

Drosjeeier ranet kunde (89)

Da Malfred Loftaas (89) glemte lommeboken i drosjen, stjal sjåføren pengene hans og misbrukte minibankkortet. I går ble han dømt.

01.03.05 10:52

– Kanskje han var i pengeknipe, jeg aner ikke hvorfor han gjorde dette. Det er ikke noe vits i å bli sint på ham, sier 89-åringen til Bergensavisen.

I går møtte han den uærlige drosjeeieren (36) i Bergen tingrett. Drosjeeieren ble dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha stjålet 1300 kroner fra lommeboken og tatt ut 10 000 kroner fra minibankkortet som Malfred eier.

I retten spurte dommeren hvorfor drosjeeieren gjorde «sånne dumme ting».

– Det har jeg spurt meg selv om mange ganger, men jeg har ikke funnet noe fornuftig svar. Jeg har kjørt drosje i 15 år. Dette var forferdelig dumt gjort, jeg har stort sett ikke fått så mye som en klage de siste 15 årene, svarte 36-åringen ifølge BA.

Han ble avslørt av et kamerabilde ved en av minibankene der han misbrukte 89-åringens kort. Drosjeeieren som er trebarnsfar, sliter nå med økonomien. Han har tilstått og betalt pengene tilbake, men er fratatt kjøreseddelen for to år og må betale sakens omkostninger på 2000 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.