RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drosjesjåfører i sjokk

Foto: Scan-Foto: Tor Richardsen
Sist oppdatert:
Kollegaer av den drepte drosjesjåføren Saqib Gahni (27) er i sjokk etter det brutale drapet i Bærum natt til fredag. I kveld holder de minnestund ved åstedet.

- Mange tar det som et sjokk. Det er brutalt det som har skjedd, sier administrerende direktør Trygve Flølo (bildet) i Norgestaxi til TV 2 Nettavisen.

Hele drosjenæringen tar drapet på kollegaen svært tungt.

- Det er en trist dag for oss. Dette er en tilstand vi ikke ønsker innen næringen. Det er dramatisk at en yrkesutøver utsettes for en slik handling, sier Flølo.

Far til ett barn
En 18 år gammel mann fra Bærum er pågrepet og siktet for drapet på den 27 år gamle drosjesjåføren Saqib Gahni, som ble knivstukket av en passasjer i Sandvika i Bærum natt til fredag.

Gahni døde få timer senere av skadene på Ullevål universitetssykehus.

Politiet i Asker og Bærum opplyser til TV 2 Nettavisen at 27-åringen var gift, hadde ett barn på snaut to år og var bosatt i Oslo. Han kom til Norge fra Pakistan i 1995.


Akkurat fått løyve
Gahni hadde eget drosjeløyve, men var knyttet til Norgestaxis sentral.

Han var derfor selvstendig næringsdrivende.

- Han ble knyttet opp mot oss som løyveinnehaver så sent som i juni, men han har kjørt drosje for andre hos oss siden 1999, sier Flølo.

Ikke det første drapet
Ved midnatt vil det bli holdt en minnestund ved drapsstedet i Sandvika i Bærum.

- Vi skal legge ned en krans, og det vil bli sagt noen ord. Jeg regner med at det er mange sjåfører som vil møte fram og vise sin medfølelse, sier Flølo.

Drosjesjåførene vil samles ved Oslo S klokken 23.30, for så å kjøre i kortesje ut til drapsstedet.

Drapet er det andre drapet på en drosjesjåfør tilknyttet Norgestaxi på bare to år. I 2002 ble en drosjesjåfør drept i Stavanger.

- Norges Taxiforbund beklager at volden i samfunnet nok en gang har krevd sitt offer blant taxinæringens utøvere. Forbundet oppfordrer sine medlemmer, som har mulighet, til å delta i kveldens markering, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Tilbud om psykolog
Sjåfører som måtte trenge noen å snakke med, vil også få tilbud om det.

- Vi har rutine ved slike alvorlige hendelser, og har knyttet til oss fagpersonell. De som føler behov for å samtale med en psykolog får tilbud om det, sier Flølo.

Norgestaxi vil holde et informasjonsmøte om hendelsen på mandag.

Norges Taxiforbund oppfordrer alle sine medlemmer i hele landet til å markere sin avsky mot drapet, med å feste sørgebånd på taxi-lampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere