RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drosjesjåfører mistenkt for trygdesvindel

Sist oppdatert:
Oslo kommune vurderer å anmelde seks nye drosjesjåfører for trygdesvindel.

(iOslo.no) Klappjakten på svindel i drosjebransjen fortsetter å gi resultater. Oslo kommune skriver i en pressemelding mandag at seks nye sjåfører i Taxi 2 er i søkelyset.

- Oslo kommune vurderer å anmelde seks nye personer for å ikke å ha oppgitt inntekter fra drosjekjøring når de har søkt om og mottatt sosialhjelp, står det i pressemeldingen.

Så langt har 95 sjåfører i Oslo Taxi og Norgestaxi blitt anmeldt av kommunen i tilsvarende saker for totalt syv millioner kroner.

- Svindlet for 200.000
I de nye sakene skal det være snakk om bedrageri for 200.000 kroner i årene 2004-2006.

Mistanken om bedrageri kommer etter at Kommunerevisjonen har sammenliknet data fra Oslo likningskontor, sosialkontorene og taxinæringen. Sjåførene har bostedsadresse i bydelene Frogner, Gamle Oslo, Søndre Nordstrand og St. Hanshaugen.

- Oslo kommune ser meget alvorlig på den svindel av offentlige midler som man her igjen etter all sannsynlighet står overfor, sier kommunaldirektør Bjørg Månum Andersson i Byrådsavdeling for velferd og sosiale tjenester.

- Ferdige i Taxi 2
Administrerende direktør i Taxi 2, Henrik Holstad, er ikke nådig når iOslo.no informerer ham om svindelanklagene.

- Hvis anklagene stemmer, er disse sjåførene ferdige i Taxi 2, sier Holstad til iOslo.no, som håper trygdesvindlerne blir straffet hardt.

Taxisentralen har lenge jobbet for hindre slik juks som næringen har blitt beryktet for. Taxi 2 leverer innteksopplysninger på alle sine drosjer til likningskontoret i Oslo.

- Taxi 2 har omsetningskontroll på både bil og sjåfør, nettopp for å avsløre slikt juks som disse sjåførene nå er mistenkt for, sier Holstad, som etterlyser strengere krav fra myndighetene.

- Det er utrolig synd at myndighetene ikke setter klarere krav til innrapporting av inntekt.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere