*Nettavisen* Nyheter.

Drøyer avhør av mulig overgriper

Politiet vil vente med å avhøre mannen som er mistenkt for å ha forgrepet seg på 270 norske barn.

Tirsdag ble det kjent av mannen, som er i slutten av 40-årene og kommer fra Østlandet, er siktet for seksuell omgang med flere personer under den seksuelle lavalder.

- Vi vil samle mer opplysninger før vi tilbyr ham å avhøres på nytt, men det kommer til å bli flere avhør, sier politiadvokat Svein Holden ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Heller ikke pågrepet

40-åringen har vært pågrepet en gang etter at en mindreårig jente anmeldte mannen i fjor, men han ble løslatt etter kort tid. Etter anmeldelsen fant politiet en liste med 450 navn, og over 100 av disse var barn og ungdom.

- Foreløpig har vi ikke noen særlig god oversikt over hva som kan ha skjedd, om hvor mange fornærmede som kan være involvert og når eventuelt overgrepene skal ha skjedd. Så inntil vi har en bedre oversikt kommer han ikke til å bli pågrepet på nytt, sier Holden.

Mannen skal ha reist rundt i landet for å treffe de unge menneskene for å ha sex, etter å ha truffet barna via internett. Han skal ha betalt penger og gitt gjenstander i bytte mot seksuelle tjenester.

- Det må være et grunnlag for å pågripe ham. Det vi har nå er ikke tilstrekkelig, gjentar Holden, men presiserer at de på ingen måte utelukker at mannen kommer til å bli pågrepet.

- Svært betenkelig
Hele 16 politidistrikt hjelper Oslo-politiet med å ta avhør av mulige fornærmede.

- Det er jo en alvorlig sak, nær sagt uansett siden vi velger å avhøre så mange personer. Så får vi se hvor mange straffbare forhold som blir avdekket, sier Holden.

Ifølge siktelsen skal han ha forgrepet seg både mot gutter og jenter.

- Jeg synes det er svært betenkelig at en mann som helt tydelig utgjør en trussel mot barn, kan bevege seg fritt. Det er absolutt grunn til bekymring, sa Elisabeth Skogrand i Redd Barna til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.