RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RYSTET: Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor ba om tips fra publikum da saken ble kjent.
RYSTET: Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor ba om tips fra publikum da saken ble kjent. Foto: Jan Ødegård (Aura Avis)

Druknet kattunger - blir politianmeldt

Politiet forsikrer at de tar saken svært alvorlig.

Organisasjonen for dyrs rettigheter (NOAH) anmelder innbruddstyven(e) som 23. september brøt seg inn i en bolig i Sunndal og druknet tre kattunger i et

badekar.

Det skriver NOAH i en pressemelding, ifølge Tidens Krav

NOAHs leder Siri Martinsen er glad for at politiet tar saken alvorlig, og håper at bruddet på dyrevelferdsloven vil veie tungt i etterforskningen.


- Når dyremishandling først blir etterforsket er det ofte som brudd på straffeloven og ikke dyrevelferdsloven. Dyrene blir dermed sett på som eiendom og ting med økonomisk verdi fremfor levende og følende vesener med en verdi i seg selv. NOAH håper derfor at bruddet på dyrevelferdsloven vil veie tungt under etterforskningen av denne saken, sier Martinsen i pressemeldingen.

Det var 23. september at tyv(er) brøt seg inn i en privatbolig i Tredalsvegen i Sunndal.

Bestialsk

I tillegg til å komme hjem til rasert bolig med verdisaker stjålet, fant også eieren familiens tre kattunger druknet i badekaret med en dyne over seg.

- Det er så bestialsk at jeg har ikke ord. Jeg fatter ikke hva som får folk til å gjøre noe så fryktelig, sa huseieren i et intervju med Tidens Krav tidligere denne uken.

Les også: Tyver druknet kattunger og raserte huset før de stakk av

- Jeg gikk helt i kjelleren. Jeg har omtrent ikke sovet eller spist siden det skjedde. Men jeg må bare prøve å distansere meg fra det og ta tilbake hverdagen. Jeg er mamma. Det er det som er hovedoppgaven min. Jeg vil ikke være et offer, sa hun.

- Stygg og alvorlig sak

Politibetjent Ingar Solberg i Sunndal lensmannskontor opplyste til Tidens Krav at politiet fremdeles ikke har noen mistenkte i saken.

- Dette er en meget stygg og alvorlig sak. Vi er veldig takknemlige hvis noen har tips å komme med, sa han.

NOAH har jobbet for dyrs rettsvern i 25 år, og kravet om et eget dyrepoliti står helt sentralt i dette arbeidet.

- NOAH er glade for at politiet etterforsker denne saken. Dessverre er det altfor mange dyremishandlingssaker som blir nedprioritert og henlagt – selv saker som involverer svært grov vold mot dyr. NOAH har derfor i flere år jobbet for at det skal etableres en egen dyrepolitienhet i politiet, slik at flere slike dyremishandlingssaker blir prioritert og etterforsket, sier NOAH-leder Siri Martinsen i pressemeldingen. 

Les flere nyheter fra Tidens Krav her


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere