RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Druknet på vei mot land

Sist oppdatert:
En 40-åring som satte garn sammen med en kamerat, er funnet druknet etter at båten de satt i kantret og sank.

- Vi fikk melding om ulykken klokken 03.07 natt til torsdag og sendte ambulansehelikopter med dykker til stedet. Klokken 06.15 ble det meldt at dykkeren hadde funnet mannen død, sier vakthavende Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen til TV 2 Nettavisen.

Ulykken skjedde på Torbuvatnet i Sunndalen i Møre og Romsdal. De to kamerater bodde på en hytte like ved. Like over midtnatt dro de ut for å sette garn. I ett-tiden kantret båten 50 til 60 meter fra land og gikk rett til bunns.

Svømte mot land
- Kameraten har fortalt at de la på svøm mot land. Da han kom inn så han ikke 40-åringen noen steder og fikk ikke kontakt med han. Han bestemte seg da for å få tak i hjelp, men det var ikke mobildekning ved hytta, forteller politibetjent Espen Bakk ved Sunndal lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Kameraten brukte om lag en time på å finne et område hvor han hadde dekning på mobilen. Og først halvannen time senere var redningsmannskaper på plass.

- Vannet ligger langt inne i fjellet og det tar lang tid å komme seg dit, sier politibetjent Bakk.

Lå mange timer i vannet
Bakk var en av de første som ankom Torbuvatnet og var vitne til at dykkeren fra luftambulansen i Ålesund dro den livløse 40-åringen opp av vannet. Han ble ifølge Hovedredningssentralen funnet under vann like ved den kantrede båten.

- Han hadde ligget lenge i vannet og livet stod ikke ti lå redde, til tross for kaldt vann, sier Bakk til TV 2 Nettavisen.

Familien til den omkomne mannen ble varslet om tragedien torsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere