RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drukningsulykken i Fredrikstadmarka: - Vi må stå oppreist

PREGET: Rektor Steinar Ekeberg forteller at elevene er samlet i sorg etter at en 15 år gammel medelev døde på sykehus søndag.
PREGET: Rektor Steinar Ekeberg forteller at elevene er samlet i sorg etter at en 15 år gammel medelev døde på sykehus søndag. Foto: Erik Hagen (Fredriksstad Blad)
Sist oppdatert:
Flagget henger på halv stang og elevene er samlet i sorg. En elev mangler på Kvernhuset ungdomsskole i dag.

En tydelig preget rektor Steinar Ekeberg møter FB utenfor skolen. Inne har elever og ansatte snakket om dem tragiske badeulykken som skjedde i 3. dam lørdag. Søndag kveld ble de kjent at 15-åringen som sammen med sitt søskenbarn badet i dammen døde. Det har vært en annerledes morgen på skolen, skriver f-b.no.

- I dag tidlig samlet vi personale før elevene kom på skolen, og snakket om hvordan dagen skulle gjennomføres. Da elevene kom var vi rundt i hvert vårt trinn og ga informasjon om det som hadde skjedd, i tillegg til at vi fortalte litt om hvordan det er naturlig å reagere i slike situasjoner.

Les også: Søskenbarna drev svømmeopplæring

Rektoren forteller at de har lagt vekt på å snakke om hvordan vi alle kan reagere forskjellig i sorg.

- Det er viktig å fortelle ungdommene at det er naturlig at man kan reagere svært forskjellig, at man ikke gjør feil i sorgen. Sorg arter seg på ulike måter, kommer på ulike måter og på ulike tidspunkt og med ulik styrke. Det er også slik at man kan bli overrasket av hvordan man blir tatt av sorgen, forteller en preget rektor.

- Verste dagene på jobb

- Hvordan er det å være rektor når slike tragiske ulykker skjer?

- Det er de verste dagene på jobb, men slike dager skal man også gjennom. Vi må stå oppreist. For de ansatte er det selvfølgelig vanskelig, fordi de er i en dobbeltrolle. De har også sorg, men skal på samme tid trøste. De er gode i jobben sin og løser det så godt de kan.

Nå har skolen lagt frem bok som elevene kan skrive i, satt frem bilde og tent lys. Det er også mulig for elevene å tenne egne lys til minne om gutten.

Kvernhuset ungdomsskole huser nesten 500 elever og nærmere 60 ansatte. Ekeberg forteller at det naturlig nok er forskjell på hvordan elevene reagerer.

Les også: - Et populært samlingssted

Ulik sorg hos elevene

- Alle på skolen har ikke et tett forhold til gutten. Her er det noen som er bestevenn, mens andre ikke vet hvem det er. Det kan melde seg følelser som «skulle jeg vært mer lei meg» eller «må jeg gråte», men vi forteller elevene at man ikke må gråte for å sørge på «den riktige» måten, forklarer Ekeberg.

På skolen er det nå to helsesøstre og to fra kommunens ungdomsteam som er tilgjengelig for å prate med elevene.

- Det viktige her er at vi har voksne som kjenner elevene, og som er dem nære. Det har vi nå, sier han.

Les også: Brukte 12 minutter på redningsaskjonen

Allerede på fredag ringer skoleklokkene ut for siste gang og sommerferien starter.

- Vi er i beredskap, og må ta høyde for at noen trenger noen å snakke med også i skolens ferie. Det vil vi her på skolen, og andre etater i kommunen, ta ansvaret for at det er. Nå frem mot fredag vil skolehverdagens innhold bli preget av og tilpasset det som har skjedd.

Rektoren selv var i Sverige i helgen da han mottok den tragiske beskjeden om ulykken.

- Søndag kveld var skoleetaten samlet og vi diskuterte hvordan vi skulle gå inn i uken.

Les flere saker fra Fredriksstad Blad her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere