RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dørum skylder på Nye Kripos

Sist oppdatert:
Justisminister Odd Einar Dørum legger skylder for rotet med listene over savnede og døde etter flodbølgekatastrofen på Nye Kripos og politidirektøren.

Myndighetenes rot med listene over savnede og døde etter flomkatastrofen fortsetter. Mandag sa Odd Einar Dørum at 16 omkomne var basert på 16 døde legemer. I går måtte helseminister Ansgar Gabrielsen opplyse at antall døde ikke er 16 likevel.

- Summen har vært 12 hele tiden. Differansen skyldes en tastefeil i registreringen av de antatt omkomne, sa helseminister Ansgar Gabrielsen til TV 2 Nettavisen onsdag ettermiddag.

Tre formelt identifisert
Men Nye Kripos vil ikke engang operere med 12 døde. Kripos omtaler tallet 12 døde som «basert på gjenkjennelse». Kripos vil bare bekrefte tre døde, det antall som var formelt identifisert inntil i går.

På spørsmål fra Aftenposten om hvordan justisminister Odd Einar Dørum mandag kunne si at det var 16 døde legemer av nordmenn, svarer statsråden via sin informsjonsavdeling:

- Fikk info fra Nye Kripos
- Uttalelsen var basert på den informasjon som ble gitt til helseministeren og meg på et møte med ledelsen i Nye Kripos og politidirekøren i forkant av pressekonferansen (mandagens pressekonferanse, red.anm), sier Dørum.

Justisministeren gir altså politiet skylden for de formuleringer han brukte mandag, som for nordmenn flest ble oppfattet som at 16 mennesker var bekreftet omkommet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere