RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dørvakter dømt for vold

Foto: Berit Roald, Scanpix
Sist oppdatert:
Fire tidligere ansatte ved utestedet Nikkers på Lillehammer må sone fengselsstraffer etter å ha skambanket en gjest.

Nikkers arrangerte bransjetreff og personalfest i november i fjor. To av de fire voldsdømte var ansatt som dørvakter. De to andre var ansatt i kjøkkenet og i baren. Den aktuelle kvelden deltok de på festen, og var ikke på vakt.

Mennene gikk knallhardt til verks mot en gjest som var beruset og som skal ha snakket negativt om stedets daglige leder. Fornærmede, en mann i 40-årene, skal først ha blitt sparket slik at han falt ned en trapp. Deretter skal av de dømte ha knust en flaske i hodet på ham, skriver VG Nett.

Offeret ble tatt ut på gaten der de fire fortsatte å gyve løs på ham. Ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett var volden uprovosert og hadde karakter av mishandling.

To utenforstående fikk etter hvert stanset voldsmennene. 40-åringen kom seg unna og fikk hjelp av politi og lege. Mannen ble påført skader, og han er påført såkalt posttraumatisk stresslidelse på grunn av volden, og går i dag til psykologisk behandling. Han våget ikke å møte opp i retten av frykt for å se igjen voldsmennene.

Tre av de tiltalte erkjente seg ikke straffeskyldige. Etter en samlet vurdering mener dommerne at alle de fire tiltalte deltok i voldsutøvelsen.

De fire tiltalte ble dømt til mellom fem og syv måneders ubetinget fengsel. Sammen er de fire dømt til å betale voldsofferet 30.000 kroner i oppreisning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere