Du bør ringe din rike bank i dag

Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Nettavisen)

Bankene tjener rekordmye, men for at du skal nyte godt av det må du slå på tråden.

23.08.10 10:42

Forbrukerrådet mener norske bankkunder har en gylden sjanse til å få bedre vilkår etter at norske banker fikk et rekordoverskudd i andre kvartal på 8,5 milliarder kroner - det beste resultatet siden Statistisk sentralbyrå startet målingene i 1995.

- For forbrukerne - det være seg lånekunder eller sparekunder - bør disse resultatene slå ut i et godt klima for å reforhandle de avtalene de har inngått med bankene, mener underdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet

Ble reddet av staten
Jensen minner om at i bunnen av de gode resultatene ligger redningsplanken som Stoltenberg-regjeringen gav finansbransjen høsten 2008. Under finanskrisen i 2008 måtte bankene få krisehjelp fra staten for å overleve.

Nå tjener de mer enn noensinne.

Les mer: Tidenes bankfest

Mye å hente på å bytte bank
- Spriket mellom de dyreste og de billigste bankene er fortsatt stor på rentebarometrene. Du kan tjene mye penger bare ved å ta opp telefonen, sier Jensen.

Hele 8 av 10 nordmenn har ikke engang vurdert å bytte bank, strømleverandør, mobilabonnement eller forsikringsforbindelse. Det viste en stor undersøkelse Forbrukerrådet fikk utført i april i år.

- Hadde flere byttet leverandører oftere, kunne norske forbrukere spart mye penger og samtidig skapt bedre konkurranse i markedet, understreker Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.