RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du bør ringe din rike bank i dag

Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Bankene tjener rekordmye, men for at du skal nyte godt av det må du slå på tråden.

Forbrukerrådet mener norske bankkunder har en gylden sjanse til å få bedre vilkår etter at norske banker fikk et rekordoverskudd i andre kvartal på 8,5 milliarder kroner - det beste resultatet siden Statistisk sentralbyrå startet målingene i 1995.

- For forbrukerne - det være seg lånekunder eller sparekunder - bør disse resultatene slå ut i et godt klima for å reforhandle de avtalene de har inngått med bankene, mener underdirektør Jorge B. Jensen i Forbrukerrådet

Ble reddet av staten
Jensen minner om at i bunnen av de gode resultatene ligger redningsplanken som Stoltenberg-regjeringen gav finansbransjen høsten 2008. Under finanskrisen i 2008 måtte bankene få krisehjelp fra staten for å overleve.

Nå tjener de mer enn noensinne.

Les mer: Tidenes bankfest

Mye å hente på å bytte bank
- Spriket mellom de dyreste og de billigste bankene er fortsatt stor på rentebarometrene. Du kan tjene mye penger bare ved å ta opp telefonen, sier Jensen.

Hele 8 av 10 nordmenn har ikke engang vurdert å bytte bank, strømleverandør, mobilabonnement eller forsikringsforbindelse. Det viste en stor undersøkelse Forbrukerrådet fikk utført i april i år.

- Hadde flere byttet leverandører oftere, kunne norske forbrukere spart mye penger og samtidig skapt bedre konkurranse i markedet, understreker Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere