RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du bruker atomkraft

Sist oppdatert:
Hver dag bruker du atomkraft fra Russland og Sverige. Norge er nettoimportør av strøm, og den kommer fra kull eller atomkraft.

- Men det er ikke mange som vet at vi faktisk forbruker atomkraft i Norge i dag. Husk at landet er nettoimportør av kraft, og at miksen som kommer ut av strømkontakten til nordmenn, ikke består bare av vannkraft, men også kullkraft og atomkraft fra Sverige og Russland, sier Informasjonssjef Knut Fjerdingstad i Statkraft.

Atomkraft på vei inn
Britene vurderer å gjenåpne et av de mest forurensede anleggene på Sellafield, Thorp i England. Thorp er ett av to anlegg som re-prosesserer brukt atombrensel, med hensikt å utvinne uran og plutonium av det brukte brenselet.

NA24 - din nye næringslivsavis.

- I resten av Europa diskuterer man atomkraft på helt andre betingelser. De ser ikke på det som en trussel. Atomkraft er meget aktuelt for å si det mildt, sier informasjonssjef Knut Fjerdingstad i Statkraft.

Fjerdingstad presiserer at Statkraft ikke har planer om å etablere atomkraftverk i Norge, men at de skal bygge et gasskraftverk i Tyskland til høsten.

Finland inn i atomalderen
Vår nabo i øst Finland bygger et gigantkraftverk for produksjon av strøm. Det er den finske energikjempen Fortum som tar Finland enda lengre inn i atomalderen.

- Kjernekraftdebatten vil nok også komme i Norge. Vi observerer at kjernekraft debatten er revitalisert etter å ha ligget ned noen år. Den er mer på dagsorden i Europa, men også i Sverige og Finland, sier Fjerdingstad.

Kjernekraft i Norge ligger langt frem i tid, sier Informasjonssjefen, hvis det noen gang blir aktuelt.

- Vårt fortrinn er vann- og vindkraft og gasskraft som nå bygges i forsiktig grad i Norge. Dette er miljøvennlig kraft med stor etterspørsel i Europa, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere