Gå til sidens hovedinnhold

Du får pengene tilbake

Tusenvis av passasjerer berøres av flystreiken. Det vil koste flyselskapene dyrt.

Fem flyplasser er stengt og i tillegg er også Oslo lufthavn Gardermoen berørt av streiken etter brudd i meklingen mellom Avinor og LO Stat. Nå jobber flyselskapene på spreng med å begrense skadevirkningene for tusenvis av berørte passasjerer. Det vil komme til å koste dem dyrt. Mer enn 17.000 flypassasjerer rammes av streiken, blant dem 10.000 SAS-passasjerer, ifølge tv2.no.

Setter opp busser
Åsta Braathen, markedsdirektør Norwegian, sier til TV 2 Nyhetskanalen at de setter opp busser mellom Oslo og Bergen og mellom Oslo og Stavanger.

- 6.000 av våre passasjerer blir berørt. De får selvfølgelig refundert billettene sine, sier Braathen.

Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør SAS Norge, lover også at folk som ikke kommer av sted på grunn av kansellerte fly skal få pengene tilbake, men at det også jobbes på spreng med å skaffe alternativ transport:

- Berørte passasjerer vil få refundert billettene. I tillegg vil vi prøve å sette opp alternativ transport. Dette kommer til å koste oss en hel del, men akkurat nå fokuserer vi ikke på det, sier han til TV 2 Nyhetskanalen.

SAS ber publikum ta kontakt med sitt reisebyrå eller SAS på telefon 05400 hvis de trenger hjelp til ombooking. Hvis du ønsker å bruke billetten din senere, eller vil ha pengene refundert, kan du vente med å ringe til pågangen på telefonen er mindre, skriver SAS på sin hjemmeside.

Les mer om dine rettigheter på Forbrukerrådets sider her

Beklager konsekvensene
- Det er sterkt beklagelig at folk ikke kommer seg dit de skal til 17. mai. Vi har som mål å få et normalt oppgjør sett i forhold til resten av samfunnet, og vi kan ikke gi oss selv større lønnsøkninger enn andre arbeidsgrupper. Vi må ha kontroll over økonomien vår, sier konsernsjef Sverre Quale i Avinor til Nettavisen.

- Det er alltid trist når tredjepart rammes, men slik er det med streik. Men her må også arbeidsgiverne ta ansvar for konsekvensene. Avinor var ikke villig til å møte oss på noen av de sentrale punktene, sier informasjonssjef i LO Stat, Stein Erik Syrstad til Nettavisen.

237444

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger