RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du får Sahara-varme!

Sist oppdatert:
Tropeluft fra Sahara skal nå gi sydenvær i Norge. - Kjempegøy, jubler Italica (7).

Et høytrykk fra Nord-Afrika brer seg over det europeiske kontinentet og oppover mot Norden. Høytrykket, som den tyske avisen «Bild» har gitt tilnavnet «Otto», ligger nå over Nordsjøen og vil gi oss svært varme dager denne uka.

Sjekk været ditt her!

Varmere enn i Spania
Temperaturene vil klatre oppover. Her til lands kan vi glede oss over en temperaturtopp på 25 grader til helga. I Tyskland er det meldt om en makstemperatur på hele 33 grader.

Solkåte nordmenn trenger altså ikke reise til syden for å oppleve finvær. Til helga ser det ut som om det blir varmere i Norge enn i Spania.

I Spanias hovedstad Madrid, er det spådd regn og 15 grader på lørdag. I Oslo derimot kan man glede seg over at sommeren endelig er her!

- Det er bare deilig!
Tirsdag ettermiddag var det fullt av små og store som boltret seg i sola på Frognerbadet.

Italica Henstad-Martinez (7) hadde årets andre bad.

- Vi har badet en gang tidligere i år og det var i Bogstadvannet. Det var iskaldt, men her er det bare deilig – hele 25 grader, forteller pappa Joachim Henstad fra Oslo til Nettavisen.

Italica elsker vannet – og hopper gjerne fra tremeteren.

- Det er kjempegøy, jubler hun.

- Vi skal på ferie til Bulgaria til uka, så vi lader opp med bading i Frognerbadet. Men jeg blir litt irritert hvis godværet holder seg så lenge. Det er dumt å være i Syden når det er sol og like varmt i Norge, sier Henstad.

Følg været på mobilen her!

- Finvær ut i neste uke
Meteorolog ved Storm weather center, Camilla Albertsen, har ikke hørt om navngitte høytrykk før, men bekrefter til Nettavisen at høytrykket kommer fra Nord-Afrika.

- Det er ikke uvanlig at sommervarmen kommer fra Sahara, sier Albertsen.

Det er med andre ord ikke første gang vi får et høytrykk fra Afrikas landstrakte ørken. Meteorologen sier alt avhenger av årstider. Hun forteller at kulden vi i nord får om vinteren ofte kommer fra Sibir.

Akkurat som med årstidene, er også høy- og lavtrykk forbigående. Men Albertsen har likevel en gladmelding til vinterbleke nordmenn:

- Finværet varer ut i neste uke, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere