RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Du kan få jobb på Sydpolen

Sist oppdatert:
Det er kaldt og ugjestmildt og vidunderlig vakkert. Nå kan du få muligheten til å jobbe i Antarktis. Sjekk jobblista her.

Nå er det vinter i Dronning Maud land i Antarktis, der den norske forskningsstasjonen Troll ligger. Et overvintringsteam er allerede på plass i brakkene som huset dronning Sonja under hennes besøk i fjor.

- Teamet på sju er de første norske som har overvintret i Antarktis i forskningssammenheng siden 1950-tallet sier Grete Sollesnes, avdelingsdirektør i administrasjonen i Norsk polarinstitutt

Trenger fire personer
Men neste vinter skal forberedes. Nå søker Norsk Polarinstitutt etter fire personer som er villige til å tilbringe en sesong på den andre siden av jordkloden, en mekaniker, en forskningstekniker, en lege og kokk. Men de må ha de rette kvalifikasjonene.

Du kan lese mer om stillingene her.

- De som søker bør jo ha en tiltrekning til polare strøk. Flere av de som er i Antarktis nå, har vært på Jan Mayen eller på forskingsstasjonen Ny- Ålesund på Svalbard.

Kaldt og mørkt
For det er krevende å være i isødet. Den norske forskningsstasjonen ligger 25-30 mil fra iskanten. Nærmeste forskningsbase er den Sør-Afrikanske SANAE, 280 kilometer unna. Etter at sommeren er over i februar, er teamet alene. Det blir mørketid og det er kaldt. Temperaturer ned mot – 50 og sterk vind kan forekomme.

Stasjonsmannskapet kan heller ikke bli hentet ut såfremt det ikke oppstår en krise der det står om livet. Men kommunikasjonen med omverdene er likevel god.

- Stasjonen er fullt operative mot internett og moderne kommunikasjon. Vi kan også ringe til og fra stasjonen som til et hvilket som helst annet sted i Norge, sier Sollesnes.

Hvert stasjonsteam blir et helt år i isen.

Team på fire
Først og fremst søker Polarinsitituttet en lege. Og det er trolig liten hjelp å komme rett fra turnustjeneste. Du må være god i allmennmedisin, kunne operere, og takle akutt traumebehandling. Legen skal også kunne ta seg av tennene til de som jobber på Troll, og deres mentale helse.

Kan du lage mat og i tillegg har fagbrev som kokk, stiller du sterkt. Kokken de leter etter må i tillegg til å kokkelere kunne beregne hvor mye og hva man skal spise på stasjonen i løpet av ett år.

Er du god på drift og vedlikehold av blant annet vitenskapelig utsyr og radio, samt har litt IT-kompetanse, kan du søke jobben som forskningstekniker.

Teamet trenger også en mekaniker med fagbrev som kan kjøre maskiner og passe på strømforsyningen på aggregatene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere