RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Du kan få større pensjon

Sist oppdatert:
Regjeringen vil gi de som tjener lite, men jobber lenge, mer i pensjon. Samtidig skal de som tjener mye, få mindre pensjon. Sjekk om det gjelder deg her.

Regjeringen jobber med et nytt pensjonssystem som innebærer at de som tjener lite, men jobber lenge, vil få mer i pensjon.

Statsminister Jens Stoltenberg sier til Aftenposten at modellen er enklere enn tidligere skisserte modeller, og at den har en bedre fordelingsprofil.

Stoltenberg ønsker at de som har jobbet i svært mange år - men tjent lite - likevel skal få igjen for dette når de skal pensjoneres. I dagens system er et ikke slik.

I det nye pensjonssystemet forsvinner særtillegget som i dag utgjør en del av minstepensjonen. Det foreslås en ny variant av en minstepensjon som kalles garantipensjon på ca. 113.000 kroner (1,8 ganger folketrygdens grunnbeløp). I tillegg til den kommer en tilleggspensjon basert på hva man har tjent.

Den største utfordringen har vært å lage en modell som gjør at de som har en inntekt drøyt 125.000 og 250.000 kroner skal komme bedre ut enn med dagens system etter å ha vært 40 år i yrkeslivet.

Samtidig har man ønsket å avverge at folk med inntekter i underkant av gjennomsnittet for heltidsansatte: rundt 250.000 - 315.000 kroner skal komme dårligere ut enn i dag.

Etter det Aftenposten erfarer, vil det ikke bli pensjonsopptjening av inntekter over syv G - eller omtrent 440.000 kroner. Pensjonskommisjonen foreslo at denne grensen skulle settes høyere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere