*Nettavisen* Nyheter.

Du kan møte Bill Gates

Foto: (Foto: Justin Lane / AP)

Lyst til å møte en av verdens rikeste menn, Microsoft-gründer Bill Gates? Neste onsdag har du sjansen.

25.05.09 20:38

Bill Gates og kona Melinda kommer til Norge for første gang neste uke. Der skal han blant andre møte statsminister Jens Stoltenberg. Men Microsoft-gründeren og hans kone har også takket ja til å delta på et åpent møte om fattigdomsbekjempelse på Operaen i Oslo.

Koster ingenting
- De som er interessert, kan melde seg på, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor til Nettavisen. Hun legger til at det er gratis å delta.

Møtet finner sted på hovedscenen, som har plass til flere hundre publikummere. Måseide utelukker ikke at interessen for å møte Gates kan være stor.

- Vi får se. Når personer som Bill Gates taler, er det gjerne på arrangement der det koster å delta, men dette møtet er gratis og åpent for alle. Men det krever at du melder seg på, sier Måseide.

Statsministerens kontor (SMK) sendte mandag kveld ut en invitasjon til møtet mellom statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og ekteparet Gates. Tema for diskusjon er samarbeid mellom næringsliv og myndigheter om store samfunnsoppgaver som fattigdomsbekjempelse.

Fattigdom og helse
At Gates viser interesse for å løse verdensproblemene er intet nytt fenomen. Han er en del av den såkalte «The Good Club», som består av et knippe millardærer som donerer heftige summer til veldedige formål. Mandag ble det avdekket at gruppen avholder møter i skjul.

- De vil også diskutere hvordan finanskrisen påvirker bekjempelsen av fattigdom og helsesituasjonen i fattige land, hvilke helseutfordringer verden står overfor og hvilken rolle det private næringsliv kan spille, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

Møtet finner sted i Operaen onsdag 3. juni klokka 13.15.

Samarbeidspartnere
Bill og Melinda Gates har samarbeidet med norske myndigheter og Jens Stoltenberg særlig innenfor rammene av det internasjonale vaksinefondet, GAVI som arbeider for å vaksinere barn i fattige land.

Diskusjonsmøtet mellom Stoltenberg og Bill og Melinda Gates arrangeres av Utenriksdepartementets Refleks-prosjekt, og er det siste i prosjektets serie av diskusjonsmøter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.