*Nettavisen* Nyheter.

Du kan stole på solkremen

Sju av åtte solkremer holdt hva de lovet i en test Mattilsynet har foretatt. Solkremene var hentet fra helsekostforretninger, og blir solgt som såkalt naturkosmetikk.

08.07.04 21:51

Ifølge Mattilsynet viser undersøkelsen samsvar mellom oppgitt og målt solfaktor (UVB-beskyttelse) for sju av åtte produkter. Produktene har også, bortsett fra i to tilfeller, god beskyttelse mot UVA-stråling

UVA-stråler er mer langbølgende stråler fra sola som ikke forårsaker solbrenthet, men som trenger dypere ned i huden og fører til en tidligere aldring av huden enn normalt. Både UVA og UVB-stråler kan være kreftfremkallende.

Testen viser at det bare var solkremen Weleda 15 av de testede produktene som var merket med en faktor som avviker fra det som ble målt.

Når det gjelder UVA-stråling, viser solkremene Camette 8 og Camette 16 ingen forbedring fra fjorårets tester. De gir fortsatt dårlig beskyttelse mot UVA-stråling selv om de er merket med at de gir slik beskyttelse.

Mattilsynet understreker betydningen av å velge solkrem med god beskyttelse mot UV-stråling for å hindre solbrenthet og dermed redusere faren for føflekkreft. God beskyttelse er særlig viktig for barn som har tynnere hud enn voksne.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.