*Nettavisen* Nyheter.

Du må betale for brøytebilens skader

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)

Forsikringsselskap fortviler etter at brøytebiler klinker inn i parkerte biler. Samferdselsetaten skylder på bileierne.

(iOslo.no) - Er du veldig uheldig og ikke ser hvilket registreringsnummer det er på brøytebilen som har forårsaket skaden, må du bruke egen kaskoforsikring med fradrag av egenandel og bonustap. Kunder uten kaskoforsikring vil ikke ha dekning for skadene på bilen sin. Da kan det dessverre fort bli dyrt, sier leder for skadeoppgjør, Harald Lindeman i Storebrand Skadeforsikring i en pressemelding.

Les mer: Brøytebil kjørte på rullatorbruker.

Påkjørt av brøytebil
Etter siste dagers snøfall i deler av Norge, har Storebrand Skadeforsikring mottatt et økende antall meldinger fra kunder som har fått bilen sin skadet på grunn av brøytebil, opplyser selskapet.

Det er spesielt biler som står parkert i trange gater der fremkommeligheten i utgangspunktet er begrenset, som er i risikofaren for å bli påkjørt av brøytebiler eller andre store kjøretøyer. Også langtidsparkerte biler er i faresonen, da disse etter hvert blir helt dekket av snø.

- Dersom det meldes om kraftig snøfall, eller du ser at snøen laver ned og du er usikker på om bilen din står trygt i, kan det være en god idé å finne en annen plass å parkere, sier Lindeman videre.

Same procedure as last year...
Avdelingsdirektør i Samferdselsetaten i Oslo Kommune, Odd Olav Bratteberg, sier følgende om brøytebilenes ødeleggelser.

- Hvis våre brøytebiler ødelegger gjerder eller biler så er det våre entrepenører som er erstatningsansvarlig, opplyser han.

Seksjonsjef i Samferdselsetaten, Tom Kristoffersen, har jobbet med brøytebiler i hovedstaden siden 1965.

- Det er det samme hvert år. Folk setter fra seg bilen og så klager de etterpå. Det er helt umulig for oss å få brøytet skikkelig når folk parkerer bilene sine utenfor brøytekantene. Vi kommer rett og slett ikke til, sier Kristoffersen oppgitt til iOslo.no.

- Folk må parkere bedre
Han forteller at de vanligvis får svært lite klager i løpet av året og har følgende oppfordring til de parkerende i Oslo:

- Det er trangt i disse gatene og folk må rett og slett parkere bedre, sier han og forteller at størrelsen på de skråstilte plogene er alt fra 2,5 meter til den største som er 3,7 meter.

- Hver vinter blir det noen påkjørsler, men det er umulig å unngå slik som folk parkerer, konkluderer han.

Les mer på iOslo.no: Slipper straff for dette sparket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.