RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Duggfriske priser på øl

Sist oppdatert:
Det blir dyrere å nyte en kald pils i fremtiden. Råvareprisen går i taket.

Carlsberg-eide Ringnes vil fortsette å sette opp prisen på øl fremover. Det bekrefter selskapet overfor NA24. Årsaken er at prisen på råvarene til øl har gått kraftig opp.

NA24 - din næringslivsavis

Vurderer prisøkninger
Den viktigste ingrediensen i øl er maltbygg. Prisen på denne råvaren har steget med opp til 60 prosent i år. I perioder i år har prisstigningen vært enda høyere, skriver Berlingske Tidende.

Dette kommer forbrukerne til å merke. Selv om ikke prisstigningen rammer ølkonsumentene direkte, vil de til sist måtte betale mer for en kald øl.

- Vi merker at det er høyere pris på råvarer, som malt, aluminium og glass. Vi har tidligere gjennomført prisøkning og vil løpende vurdere dette, sier kommunikasjonskonsulent Bjørn Thorvaldsen i Ringnes.

Økende velstand
En av årsakene til at råvareprisen går i taket er den økende velstanden i Asia, skriver Berlingske. I Kina og India spiser den sterkt voksende mellomklassen mer og mer kjøtt. Til å produsere kjøtt trengs en masse dyremat, og da blant annet maltbygg.

Faktisk er prisen på maltbygg nå så høy at flere bønder har solgt unna neste års avling.

Miljøbevissthet er dyrt
Også den økende miljøbevisstheten rammer matvarebransjen. Sjefkonsulenten i det danske Landbruksrådet, Klaus Jørgensen, sier at USA ønsker å bli mindre avhengig av oljeindustrien og satser hardt på bioenergi. Selv om mais brukes til bioenergi i USA, vil bøndene dermed tvunget over på annet dyrefôr. Det gir dermed virkning for prisen på maltbygg, sier sjefkonsulenten.

I tillegg til dette meldes det om tørke hos en rekke bønder, noe som reduserer tilbudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere